Felip Puig descarta inversions de pes al Berguedà si es continua dins d'Espanya

El conseller d'Empresa i Ocupació considera que les amenaces de "corralito" són fruit de la "histèria" del Govern espanyol | Puig emplaça els empresaris a trencar amb "l'asfíxia absoluta"

Redacció
23 de setembre del 2015
Actualitzat a les 21:25h
Felip Puig a la xerrada de l'ACEB.
Felip Puig a la xerrada de l'ACEB. | Aida Morales.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, no creu que el Berguedà pugui millorar substancialment en infraestructures i economia productiva si Catalunya continua dins d'Espanya. Ho ha dit a la xerrada que ha realitzat, aquest dimecres, l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) per plantejar-li algunes de les propostes econòmiques per a la ciutat de Berga i comarca que consideren rellevants per promoure i dinamitzar aquest territori. 

Entre aquestes, que ja es van presentar també als partits durant la campanya de les municipals, el president de l'ACEB, Josep Fígols, ha destacat crear un entorn favorable per a la creació de llocs de treball, un aspecte que va molt lligat al desenvolupament d'infraestructures com ara el desdoblament de la C-16, acabar la variant de Sagàs, la fibra òptica, la connexió Solsona-Berga-Ripoll, el projecte del Parc de la Natura, els Rasos de Peguera o els polígons industrials de la comarca. 

 
“Estem intentant trencar amb una política d'asfíxia financera absoluta”, ha declarat Puig en referència a aquestes properes eleccions al Parlament del 27 de setembre. En aquest sentit, ha afirmat que diumenge els catalans es “juguen” trencar amb aquest marc restrictiu, i començar el camí de les estructures d'estat i l'autogovern. Així doncs, ha assegurat que el Berguedà no tindrà, fins d'aquí molts anys, totes aquestes demandes “si es continua en aquest registre”, amb una tensió financera i pressupostària molt complicada, que també afecta altres parts de Catalunya. 

Davant d'aquesta situació, el conseller ha emplaçat els empresaris catalans a plantejar aquestes prioritats al nou govern que surti dels comicis, tot afirmant que ell també n'ha pres “nota” per poder-les atendre quan Catalunya tingui plena capacitat de decisió. 

“Histèria espanyola”

Sobre les darreres amenaces d'un possible “corralito” si Catalunya fos independent, Puig ha assegurat que això, “no és res més que la darrera fase de la histèria de la política espanyola”. Segons ha declarat, el Govern espanyol primer "se'n reia", més tard “ho menystenia”, després “ho atacava” i, finalment, "ha aixecat el discurs de la por”.

Veient aquesta situació, ha dit, la resposta “només pot ser la democràcia”, ja que l'economia catalana és “viable”. A més, ha assegurat que Catalunya no sortirà d'Europa i, per altra banda, ha mantingut que es podran pagar les pensions: “La intranquil·litat de l'estat espanyol és una evidència que el procés avança fermament”.
 

Xerrada de Felip Puig a l'ACEB. Foto: Aida Morales.

Arxivat a