El repte de l'últim corredor de l'Ultra Pirineu; la «lluita» per la vida

Jesús Bernabé fa dos mesos que va superar un tumor maligne al cervell, i volia demostrar que continua tenint ganes de "lluitar"

22 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:22h
L'últim corredor de l'Ultra Pirineu, Jesús Bernabé.
L'últim corredor de l'Ultra Pirineu, Jesús Bernabé. | Ultra Pirineu.
Gairebé 29 hores i mitja després d'haver començat l'Ultra Pirineu, de 110 quilòmetres de llargada i 6.800 metres de desnivell positiu, arribava a Bagà, aquest diumenge Jesús Bernabé, l'últim corredor i persona que tancava la cursa que, aquest any, puntuava per al Campionat del Món. No obstant, no era això el que motivava Bernabé, sinó el sentiment de superació, de lluita per la vida i l'estima per la muntanya.

I és que, segons l'organització de la cursa, Bernabé arribava a la meta amb llàgrimes als ulls per haver realitzat, tal com explicava moments desrpés, una cursa vital. “Fa dos mesos vaig superar un tumor maligne al cervell”, declarava emocionat. De fet, aquest corredor ja havia completat l'Ultra Pirineu l'any passat, però era un “repte personal”, el fet de tornar-hi i demostrar la seva volunat de viure: “Tinc ganes de lluitar; la muntanya em dóna la vida”.

L'Ultra Pirineu d'aquest any va caure a mans de Kilian Jornet, que corria a casa, després d'haver realitzat aquest recorregut desenes de vegades, amb un temps de 12 hores i tres minuts. Poc després, arribava el segon classificat, Zaid Ait i, a continuació, Miguel Ángel Heras. En noies, el triomf va ser per Emelie Forsberg, parella de Jornet, que va arribar a la meta a molts pocs minuts de Mira Rai. Finalment, la corredora berguedana Núria Picas va arribar tercera, amb un temps de 14 hores i 13 minuts.