El Konvent regala un festival òptic i sonor que fa tocar el cel

Una cinquantena d'artistes i tretze col·lectius audiovisuals vesteixen d'art una quarantena d'espais

Redacció
21 de setembre del 2015
Actualitzat a les 22:07h
Una de les projeccions del Festival Cel.Av.
Una de les projeccions del Festival Cel.Av. | Abel Castells.

Com és habitual, el Konvent es transforma. Aquesta vegada, però, ho ha fet amb l'ajuda de la tecnologia, el so, la imatge i les vibracions, i sota el nom de festival Cel.Av, tres dies de projeccions sense fronteres que, com sempre en aquest espai, han donat via lliure al joc i a la interpretació. En el seu sí, la ment oberta i creativa d'una cinquantena d'artistes i 13 col·lectius audiovisuals s'ha barrejat amb la llum i el color, i els projectors i reproductors de DVD han robat bona part del protagonisme, creant una aura sensorial d'espai única i irrepetible.

Ser-hi, i no ser-hi. En total, unes 26 hores de visionats en tot tipus de formats, amb 18 directes en forma de concerts, vídeo mappings, documents registrats expressament per a l'ocasió i performances, entre d'altres, que han ofert a unes 400 persones l'experiència de viure dins la pantalla i traslladar-se a qualsevol part del planeta. 

Gernika obria el festival divendres, amb imatges provocadores i més conegudes del que sembla, amb la connexió única de la denúncia social. Segons ha apuntat el mateix Konvent en una nota de premsa, “realitat nua”, “camins alternatius” i “la veritat de cadascú exposada a la multitud”. Una molt ben trobada descripció de “cirurgià de la realitat”, que mostra, amaga i distorsiona, però sempre amb un missatge clarificador en la ment de qui ho veu i escolta. I al llarg dels tres dies, sentiments a flor de pell, viscuts i vinguts de la gran i petita pantalla, que han permès arribar allà on s'ha volgut i, fins i tot, tocar el cel.
 
Arxivat a