Personalitats polítiques i culturals inauguren ClickPatum a Barcelona

Més de 2.500 clics s'exposen a la capital catalana fins el 27 de setembre

Redacció
20 de setembre del 2015
Actualitzat a les 20:24h
Inauguració de l'exposició ClickPatum a Barcelona
Inauguració de l'exposició ClickPatum a Barcelona

Click de la Guita Xica Foto: Aida Morales


L'exposició patumaire ClickPatum, conformada per 'clicks' i que recrea, ben bé, els diferents moments de la festa berguedana es va inaugurar, aquest passat dijous a l'Orfeó Martinenc de Barcelona, amb estudiosos de la cultura berguedana, així com representants polítics de la comarca, de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. 

Segons han informat els organitzadors, l'acte d'inauguració va comptar amb un centenar de persones i la participació de l'investigador en cultura popular Ramon Felipó; el dinamitzador i activista cultural de Berga, també creador de ClickPatum Oriol Camprubí; el cap del Departament de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Francesc Fabregat, així com el sots director de Protecció i Promoció de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat, Antoni Hera, i el regidor de l'Ajuntament de Berga, Ramon Minoves, entre d'altres.

Aquesta mostra explica la Patum i tracta els 2.500 'clicks' "com a autèntiques peces de museu", va explicar Camprubí. En total, s'hi apleguen 10 diorames, cadascun dels quals amb una escena determinada de la festa, i amb les peces i els protagonistes més destacats. Entre aquestes, s'hi poden veure les Maces, el Tabal, les Guites, els Turcs i Cavallets, l'Àliga, els Nans Vells, els Gegants, els Nans Nous, els Plens i els músics, amb algun element discordant que permet la interacció i el joc amb l'exposició. 

ClickPatum es pot veure a l'Orfeó Martinenc, situat a l'avinguda Meridiana 97 de Barcelona, i els dies d'obertura són de dilluns a divendres, de les 11.00 del matí a les 13.00 hores, i de les 17.00 a les 20.00 hores. A més, dissabtes, diumenges i festius també està oberta de les 11.00 del matí a les 20.00 del vespre. 
 

Inauguració de l'exposició ClickPatum a Barcelona