El primer Concurs de Bellesa Canina de Berga acull més de 200 gossos

Al concurs popular s'ha tingut en compte el gos més petit, el més simpàtic i el més obedient

Aida Morales
21 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:40h
Un dels gossos participants al Concurs popular de Bellesa Canina.
Un dels gossos participants al Concurs popular de Bellesa Canina. | Aida Morales.

Un dels gossos participants al Concurs popular de Bellesa Canina Foto: Aida Morales


Més de 200 gossos s'han aplegat, aquest diumenge, entre matí i tarda, a la plaça Cim d'Estela de Berga per participar al primer Concurs de Bellesa Canina de la ciutat, així com a la seva modalitat popular. Una activitat, segons han explicat a NacióBerguedà els organitzadors, que ha destacat per l'alta participació, amb persones de tot Catalunya, Andorra i diverses parts de l'Estat espanyol, com ara Burgos, Múrcia, Madrid, Sevilla o Saragossa. 

I és que, aquest primer concurs de Berga, era un dels que escollia els gossos campions de Catalunya en la modalitat de joves i obedients, i puntuava pel Campionat d'Espanya en aquestes dues categories, així com també en la de cadells i adults. En aquesta primera part del concurs, molt més professional, es tenia en compte que els animals no tinguessin defectes físics, que seguissin els estàndards de la seva raça, que desfilessin correctament, i que, sobretot, tinguessin un bon caràcter, sense ser gens agressius. 

 
A la tarda, amb 21 participant, el concurs ha estat molt més popular. En aquest, hi han participat diversos veïns de Berga i comarca, amb alguns gossos de raça, tot i que també altres de creuats o, simplement, gent a qui li feia gràcia portar la seva mascota. Cada participant ha pogut inscriure el seu gos en les categories mini, simpàtic i obedient, i també s'han donat dos premis especials a la originalitat. Al final, gairebé tots els gossos han resultat premiats. 

Aquest concurs, han explicat, té un primer objectiu que és fomentar l'estima i el respecte envers aquests animals, conscienciar sobre una tinença responsable i evitar els abandonaments. A Berga, han afirmat, el concurs ha funcionat molt bé, tot i que, per a properes ocasions, esperen poder millorar l'ambientació i l'espai. Segons han dit, el fet d'estar tan a prop de les atraccions i dels sorolls ha dificultat la concentració dels gossos, que s'han espantat i distret amb alguns dels globus que anaven petant. Per altra banda, també han tingut dificultats d'espai: "Necessitaríem un espai més ampli i més exclusiu per als gossos". No obstant això, han valorat positivament l'experiència i esperen poder reeditar aquest concurs de cara a l'any que ve.
 

GALERIA DE FOTOS del Concurs de Bellesa Canina de Berga

 

Un dels participants al Concurs de Bellesa Canina de Berga Foto: Aida Morales

Arxivat a