Kilian Jornet i Emelie Forsberg arrasen a l'Ultra Pirineu

La berguedana Núria Picas reafirma el seu compromís amb la independència i entra a la meta en tercera posició amb una gran estelada

Aida Morales
19 de setembre del 2015
Actualitzat el 20 de setembre a les 22:10h
Kilian Jornet a l'Ultra Pirineu.
Kilian Jornet a l'Ultra Pirineu. | JM Montaner.

Kilian Jornet ha tornat a demostrar al món el seu bon estat de forma, aquest dissabte, a l'Ultra Pirineu que s'ha celebrat a Bagà. Amb un temps de 12 hores i 3 minuts, s'ha proclamat campió d'una cursa en què, segons ha dit, s'ha sentit com "a casa". 

Jornet ha arribat a la meta de la plaça Catalunya de Bagà amb un posat còmode i tranquil, fent gala de la seva gran capacitat física, i afirmant que es tractava d'una carrera especial: "És una cursa molt especial, perquè he anat corrent per camins que havia fet milers de vegades". En aquest sentit, ha indicat que, malgrat la seva llargada i duresa, s'ha sentit "molt bé des del principi", un fet que li ha permès apretar en els trams finals. 

Pel que fa a la motivació, ha agrait la gran quantitat de gent "a tots els racons", i l'aclamació del públic a l'arribada. Jornet, però, ha mantingut una actitud ambivalent pel que fa als temes polítics i, tot i que ha agafat una estelada durant la seva entrada a la meta, no l'ha desplegat i l'ha retornat amb rapidesa. 

 

Kilian Jornet arribant a la meta de l'Ultra Pirineu Foto: Juli Bover

A tan sols 9 minuts ha arribat Zaid Ait que, amb cara somrient i efusives mostres de felicitat, ha volgut donar les gràcies al públic pel suport i l'atenció. No ha estat tanta, l'efusivitat de Miguel Ángel Heras que, en el seu cas, ha reconegut que li faltava "una mica de ritme" i que, en properes ocasions, haurà d'enfrontar aquesta cursa "amb una altra mentalitat".

En noies, l'Ultra Pirineu ha estat molt disputada entre Emelie Forsberg, Mira Rai i Núria Picas, que han corregut juntes durant bona part de la cursa, tot i que les dues primeres s'han escapat a la part del final. Aquestes, que han arribat a la meta amb un temps molt ajustat de 13 hores i 39 minuts i 13 hores i 43 minuts, també han destacat la duresa de la cursa, tot i que han afirmat que s'ho han passat molt bé. 

Una de les més aclamades a Bagà, però, ha estat Núria Picas, que ha arribat en tercera posició. La manresana resident al Berguedà ha assegurat que ho ha donat tot, fins i tot "més que mai" i que, durant la carrera, ha corregut "per ser lliure". Picas ha assolit la meta amb 14 hores i 13 minuts, onejant una gran estelada que, instants després després, s'ha acompanyat d'una llarga estela de nens i nenes. 

Campió del Món

Puntuable pel Campionat del Món, l'Ultra Pirineu de Bagà ha resolt les classificacions d'aquesta prova, situant Luís Alberto Hernando i Emelie Forsberg com a nous campions del món.

L'Ultra Pirineu, amb un recorregut pels entorns del Parc Natural Cadí-Moixeró de 110 quilòmetres i 6.800 metres de desnivell positiu, anirà rebent corredors durant tota la nit i matinada. Fins i tot, alguns d'ells assoliran la meta aquest diumenge al matí, ja que la cursa es tancarà al migdia. Una prova de força, persistència i equilibri mental, que ha portat més d'un miler d'atletes d'arreu del món a la comarca del Berguedà.
 

GALERIA DE FOTOS de l'Ultra Pirineu (Juli Bover)

GALERIA DE FOTOS de l'Ultra Pirineu (Josep Maria Montaner)

 

Emelie Forsberg a l'Ultra Pirineu Foto: JM Montaner
 

Sortida de l'Ultra Pirineu a Bagà Foto: Juli Bover

 

Núria Picas a l'arribada a la meta de l'Ultra Pirineu. Foto: JM Montaner.