Antonio Alcalde i Laura Orgué, líders de la Nit Pirineu

La prova vertical de l'Ultra Pirineu integrava 5 quilòmetres i 860 metres de desnivell

Aida Morales
19 de setembre del 2015
Actualitzat a la 13:09h
Podi femení de la Nit Pirineu.
Podi femení de la Nit Pirineu. | Ultra Pirineu.
La Nit Pirineu, la carrera vertical nocturna de l'Ultra Pirineu que discorre per cinc quilòmetres i 860 metres de desnivell positiu entre La Molina i el Niu de l'Àliga, ha acabat, aquest divendres al vespre, amb victòria, tal com es podia esperar, de l'actual campiona del món de quilòmetre vertical, la igualadina Laura Orgué, i del jove corredor i esquiador Antonio Alcalde. 

Alcalde ha acabat la proba amb 38 minuts i 2 segons, molt a prop d'Oriol Cardona, que ha arribat 9 segons després. El podi, a més, s'ha completat amb Jan Margarit, que ha arribat al refugi del Niu de l'Àliga amb 38 minuts i 14 segons, gairebé a tocar del segon classificat.

Pel que fa a la igualadina, ha debutat a la prova de l'Ultra Pirineu amb 42 minuts i 28 segons, una posició relativament còmode, ja que Paula Cabrerizo ha assolit la meta gairebé tres minuts després. La tercera classificada ha estat Maite Maiora, amb 45 minuts i 57 segons. 

La Nit Pirineu, que ha finalitzat amb una gran butifarradada al refugi, ha donat el tret d'inici, poques hores després, de la prova estrella del cap de setmana; l'Ultra Pirineu, que puntua per la Copa del Món. I és que, a les 7.00 del matí puntuals, els 1.000 participants de la Salomon Ultra Pirineu han iniciat, a Bagà, una cursa que els portarà a recórrer bona part dels paratges del Parc Natural del Cadí-Moixeró durant els 110 quilòmetres i 6.800 metres que integra.