L'alcalde de Puig-reig reconeix la tasca de l'anterior govern en el nou FP

La directora de l'Institut de Puig-reig afirma que el 60% dels alumnes que surten de cicles duals troben feina

Redacció
17 de setembre del 2015
Actualitzat a les 15:51h
Una de les sales del nou cicle formatiu dual d'alimentació
Una de les sales del nou cicle formatiu dual d'alimentació | Institut de Puig-reig

El nou cicle formatiu de grau mitjà públic i amb caràcter dual que ha començat a funcionar des d'aquesta setmana a Puig-reig serà un gran pas endavant pel que fa a aquest tipus d'educació a la comarca. Així van coincidir tots els representants educatiu, polítics i institucionals a l'acte d'inauguració que es va celebrar aquest dimecres al vespre a les seves instal·lacions. 

En aquest, on hi van participar dirigents del municipi i de l'Institut de Puig-reig, es van poder visitar les aules habilitades al centre per a aquest propòsit i escoltar les primeres explicacions de com funcionarà. Abans, però, la directora de l'IES, Dolors Uriz, va voler agrair la bona col·laboració entre empreses, institucions i el sector de l'ensenyament, així com la "tossuderia" de tots, per poder tirar endavant un servei públic que serà un valor afegit a la comarca. 

De la mateixa manera, també va recordar els avantatges dels mòduls professionals. En aquest sentit, va afirmar que en cas dels que ofereixen formació dual, a més, els alumnes acaben trobant feina en un 60% dels casos. 

Per la seva part, l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, també va destacar la importància del cicle, donant les gràcies per la feina feta a l'antic equip de govern liderat per Antoni Clement, així com als mateixos participants: "Donem gràcies als alumnes i empreses implicades en el projecte, perquè sense ells, no hagués estat possible". 

Un dels professors del nou FP també va repassar com s'organitzaran les classes, així com algunes de les particularitats pràctiques de les aules. Segons va indicar, l'espai habilitat disposa d'una zona de fred, i un altra de calent, i també d'una àrea de neteja i uns vestuaris: "Així ens acostumem; és igual que una indústria alimentària".
 

Una vintena d'alumnes comencen el nou FP dual d'alimentació a Puig-reig

 

Grup d'alumnes i professors que integrarà el primer curs de l'FP dual d'alimentació de Puig-reig Foto: Institut de Puig-reig

Arxivat a