Una vintena d'alumnes comencen el nou FP dual d'alimentació a Puig-reig

La directora de l'Insitut considera que “és una manera d'obrir el centre a noves alternatives i nous horitzons" | L'ajuntament ha habilitat l'antic menjador

Aida Morales
16 de setembre del 2015
Actualitzat el 17 de setembre a les 14:26h

Institut de Puig-reig Foto: Joaquim Puig


Del màxim de 25 alumnes que s'hi poden apuntar, han estat prop d'una vintena, els estudiants que ja s'han matriculat al nou cicle formatiu de grau mitjà i amb caràcter dual i públic d'alimentació que, aquest setembre, s'ha estrenat a l'Institut de Puig-reig. Es tracta d'una aposta del Consell Comarcal del Berguedà, l'Ajuntament de Puig-reig i el Departament d'Ensenyament per fomentar l'oferta d'estudis a la comarca, i que ha comptat amb molt bona acceptació pe part del centre, dels diversos ajuntaments i de les associacions d'empresaris, tant del Berguedà, com de comarques veïnes. 

Segons ha explicat a NacióBerguedà la directora de l'IES de Puig-reig, Dolors Uriz, aquest cicle ha iniciat les classes aquesta setmana, i comptarà amb dos professors especialitzats i un altre que impartirà algunes classes. Entre les matèries que s'ofereixen, destaca l'anglès tècnic, la formació laboral i l'assoliment de tècniques i habilitats específiques en el camp de les empreses alimentàries. 

Durant aquest any, els alumnes inscrits, la major part del Berguedà segons ha confirmat, realitzaran classes teòriques i pràctiques a l'aula que el consistori va habilitat de l'institut que, antigament feia les funcions de menjador. A partir de l'any que ve, però, s'iniciarà la segona fase del mòdul, amb l'experiència pràctica a 17 empreses, bàsicament, del Berguedà i el Bages. Aquest punt és important, ja que promou la inclusió laboral del jovent. Tal com va afirmar a aquest diari la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Puig-reig, Carme Rosell, el 60 o 70% dels alumnes que surten de l'FP dual, acaben al món laboral". 

Per altra banda, i segons Uriz, també “és una manera d'obrir l'institut a noves alternatives i nous horitzons” i, de la mateixa manera, donar "alternatives” a alumnes que potser no volen estudiar un batxillerat, o volen orientar el seu futur laboral en l'àmbit de l'alimentació. La directora del centre també ha recordat que són moltes, les empreses de la comarca que es dediquen a aquest sector i, per tant, considera que tirar endavant aquest FP “té molt sentit i pot anar molt bé”. 
 
Arxivat a