La matriculació en centres concertats del Berguedà baixa i puja als públics

La quantitat d'alumnes que han començat les classes aquest dilluns és inferior a la de l'any passat | Augmenten les inscripcions als cicles formatius de grau mitjà i superior

Aida Morales
14 de setembre del 2015
Actualitzat a les 21:30h
Els centres educatius tornen a omplir-se d'alumnes.
Els centres educatius tornen a omplir-se d'alumnes. | Martí Albesa.

Els centres educatius tornen a omplir-se d'alumnes. Foto: Martí Albesa


Uns 5.000 alumnes han començat aquest dilluns l'escola, amb el nou curs 2015-2016. Ho han fet, després d'un generós període de vacances en què molts d'ells han pogut descansar, divertir-se i tornar a carregar piles per a aquesta nova etapa que comença. 

No obstant això, el Berguedà té, aquest any, menys alumnes que en cursos anteriors. Amb una disminució en tots els grups d'edat, les matriculacions han caigut moderadament, situant el total d'estudiants de primària en els 3.051, i de secundària en els 1.314. 

En aquest punt, destaca la considerable caiguda d'alumnes de P3 i infantil, que han passat de 327 el 2014 a 311 el 2015, en el primer cas, i de 1.026 a 1.001, en el segon. Pel que fa a la primària, les matriculacions han caigut més discretament, amb només dos alumnes menys. Destaca, per altra banda, l'increment d'alumnes matriculats a 1r d'ESO, que han estat 341 a tota la comarca, 27 més que el curs passat, un creixement que s'ha deslluït amb una caiguda global en tota la secundària, que ha passat de 1.337 a 1.314. 

Per altra banda, les matriculacions de batxillerat han disminuït, passant dels 488 estudiants el curs 2014-2015, als 481 d'aquest proper curs que comença.

Un altre dels fets més destacats, però, ha estat l'augment de les matriculacions en centres públics i la caiguda de les mateixes en centres concertats. Un 72,8% dels alumnes de primària s'han matriculat en els primers, un 0,5% més que l'any passat. Per contra, les matriculacions en escoles concertades ha caigut també un 0,5%.

Cicles formatius

L'únic sector educatiu que ha vist incrementar el nombre d'alumnes aquest mes de setembre és el dels cicles formatius, tant de grau mitjà com superior. Al Berguedà, les FP de grau mitjà tindran, aquest any, 472 alumnes, dos més que en el curs anterior, mentre que les de grau superior en tindran tres més. Així doncs, 472 i 43, respectivament, en cadascun dels dos estudis. 

El Departament d'Educació també ha posat de manifest les novetats del nou cicle de grau mitjà d'Elaboració de Productes Agroalimentaris que ofereix l'Institut de Puig-reig, així com mòdul de grau superior de Màrqueting, Publicitat i Promoció Turística que ofereix l'IES Guillem de Berguedà de manera dual.