Uns 2.000 visitants omplen de manera «inesperada» el Mercat i Tradició de Montmajor

Els organitzadors asseguren que enguany no s'esperaven tanta afluència de gent

Aida Morales
12 de setembre del 2015
Actualitzat a les 14:21h
Mercat i Tradició.
Mercat i Tradició. | Aina Sabata.

Més de 2.000 persones han passat, de manera totalment inesperada, per la tradicional fira del Mercat i Tradició de Montmajor. Una festa que coincideix amb la Diada Nacional de Catalunya i que, enguany, es preveia menys participativa, a causa de la crida a baixar a Barcelona a la Via Catalana. No obstant això, els organitzadors han explicat sorpresos a NacióBerguedà que, contra tot pronòstic, s'ha notat un increment de gent respecte de l'any passat. 

 
"Hi va venir bastanta, bastanta gent, pel que semblava que no podia ser", ha declarat una de les organitzadores Josefina Vilajosana. En aquest punt, ha indicat que hi havia un gruix remarcable de gent gran, tot i que també de jove, sobretot durant el matí amb els gegants, que suposa que van tenir temps de baixar a Barcelona cap a la tarda. 

Aquest mercat tradicional commemora el mercat setmanal que es realitzava al municipi a principis del segle XX. En aquest, la gent ha pogut passejar entre diferents caracteritzacions de l'època, entre les quals el guardia urbano que enguany  ha repetit l'experiència, però també la Guàrdia Civil, les monges, les trementinaires, el capellà i l'esmolet, entre altres personatges. 

La cirereta de la festa, però, segons ha explicat Vilajosana, ha estat el canó recreat de la Guerra Civil, que ha sorprès tothom amb petards i, tal com ha remarcat, també ha espantat algun animal.  En conjunt, tota una recreació de la vida a pagès durant els anys 20 i 30, on també han tingut protagonisme la ramaderia i la feina al camp.
 

Mercat i Tradició Foto: Carme Clotet.