La CUP realitza la primera trobada de municipis petits a la Catalunya Central

Assemblees del Berguedà i del Bages participen al debat

Redacció
09 de setembre del 2015
Actualitzat a la 13:09h

Assemblea de municipis petits de la CUP a la Catalunya Central Foto: CUP


Arran d'aquestes passades eleccions municipals, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha vist créixer en nombre la seva presència als pobles de la Catalunya Central. En alguns d'ells, han obtingut l'alcaldia però, en molts d'altres, s'ha entrat per primera vegada al consistori des de l'oposició. La major part són municipis petits, amb unes necessitats i característiques concretes, motiu pel qual es va decidir, aquest passat cap de setmana, realitzar la primera trobada de pobles petits i disseminats. 

Aquesta assemblea es va fer a Navàs i amb una quarantena de participants i representants dels ajuntaments de Borredà, Santa Salvador de Guardiola, Monistrol de Calders, Castellnou del Bages i Navàs. Una trobada, segons han informat, en què es van intercanviar experiències i es van debatre propostes per tal d'impulsar alternatives d'esquerres als municipis petits. Perquè, com bé va explicar a la jornada l'alcalde de Viladamat (Alt Empordà), Robert Sabaté, governar un poble petit té riscos, èxits i dificultats, que s'han de conèixer i gestionar. 

En la jornada, els diferents participants es van dividir en grups per tractar la gestió dels serveis i recursos públics, la participació popular, l'urbanisme i l'habitatge, les activitats econòmiques, el territori, així com l'acció social i l'alliberament de gènere. En una altra assemblea comuna, cada grup va exposar les seves conclusions, i es van marcar les principals prioritats de treball.