La Patum del Centenari comença a suscitar les primeres crítiques

Diverses veus critiquen que la motivació d'aquesta Patum extraordinària sigui "religiosa"

Aida Morales
08 de setembre del 2015
Actualitzat a les 21:55h
La confirmació que aquest proper 2016 hi haurà dues Patums ja ha començat crear polèmica a Berga. Si bé hi ha una bona part de la població que és partidària d'aquesta Patum extraordinària en motiu del Centenari de la Coronació canònica de la Mare de Déu de Queralt, també hi ha altres persones que, públicament, se n'han queixat, lamentant que no s'hagi fet un referèndum o que el motiu sigui, essencialment, religiós. 

En aquest sentit, un dels que n'ha fet més crítica ha estat la publicació El Pèsol Negre que, fins i tot, n'ha realitzat una vinyeta. Aquesta acompanya un article on es es lamenta que no s'hagi realitzat cap referèndum o consulta popular, una possibilitat que s'havia apuntat des de l'equip de govern. Per contra, critica que el detonant hagi estat el finançament. Segons aquesta publicació d'arrels llibertàries, el patrocini de l'empresa, afirmen, "de tradició franquista" Damm, i una subvenció aprovada al respecte, han esta tel que ha fet decantar la balança. 

"Entenem que si hi ha peles, hi ha Patum", ha denunciat aquesta revista que, al seu torn, no ha deixat de criticar que el debat entorn d'una segona Patum només s'hagi plantejat "en termes econòmics", deixant de banda que la Coronació sigui una celebració religiosa. 

 
Arxivat a