L'ACEB s'adhereix al Manifest del Far i dóna suport al procés català

L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà són presents a l'acte d'entrega del manifest a Núria de Gispert

Redacció
06 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:13h
L'auditori de La Pedrera, ple de gom a gom per assistir a l'acte del Manifest del Far.
L'auditori de La Pedrera, ple de gom a gom per assistir a l'acte del Manifest del Far. | Ivan Giménez Costa/Nació Digital.

L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà, conjuntament amb 29 entitats empresarials i cambres de comerç més, ha decidit adherir-se a l'anomenat Manifest del Far, que dóna “suport incondicional” al “procés endegat pel Parlament de Catalunya”, i que es compromet a respectar la decisió política que prenguin els catalans a través de les eleccions del 27 de setembre. 

El manifest es va entregar aquesta setmana passada a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, en un acte que va comptar amb diversos presidents de patronals, economistes i experts empresarials. A més, va ser una mostra d'unitat del sector empresarial català, després del missatge contrari a la independència que prèviament havia llançat Foment del Treball

Una vegada llegit el manifest, el vicepresident del Consell de Cambres de Catalunya, Domènech Espadalé, va afirmar que els empresaris defensen “la via del diàleg amb l'Estat espanyol”, un gest que, segons va recriminar, també requereix la “voluntat” d'aquest últim actor. De la mateixa manera, la presidenta del Parlament va agrair el compromís dels empresaris en un moment en què, segons va dir, “és necessari arriscar-se i ser generosos”, ja que la situació és de "blanc o negre, encara que a alguns no els agradi gaire”.