Marc i Martina, els noms preferits pels pares catalans el 2014

El programa d'ajuda a les famílies "Benvingut Nadó" de Caprabo fa un rànquing dels noms més triats

per Europa Press, 6 de setembre de 2015 a les 10:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Marc i Martina han estat els noms preferits pels pares de Catalunya el 2014, i repeteixen la posició de l'any anterior, segons el programa d'ajuda a les famílies "Benvingut Nadó" de Caprabo. Els deu noms de nens més escollits van ser, a més de Marc, Hugo, Pol, Biel, Martí, Jan, Pau, Arnau, Èric i Daniel; i de nenes, a més de Martina, Júlia, Ona, Paula, Laia, Carla, Lucía, Emma, Aina i Noa.

Per províncies, Marc lidera el nom de nens en totes; el segon lloc l'ocupa Pol a Barcelona, Lleida i Tarragona, mentre que a Girona Pol és el tercer nom més elegit després de Biel, i la tercera posició a Barcelona és per a Biel, a Lleida per Arnau i a Tarragona per Hugo.


En el cas de les nenes, Martina és el nom més escollit a Barcelona i Tarragona, mentre que Júlia ho és a Lleida i Girona; en segon i tercer lloc se situen Laia i Júlia a Barcelona; Paula i Ona a Girona; Aina i Ona a Lleida, i Ona i Paula a Tarragona.

De l'estudi en destaca que Paula, Laia i Carla són els noms més comuns en els últims 23 anys, i que Maria ha deixat de ser entre els deu primers; mentre que Pol i Pau, amb menys presència en la dècada dels noranta, a partir del 2000 s'han situat de manera ininterrompuda entre els deu primers.

 

Participació