La CUP vota a favor de debatre el Parc de la Natura en una comissió

El Ple municipal no entra a debatre el projecte impulsat per Joan Barniol | Tots els grups acorden donar els primers passos per modificar els estatuts de l'hospital

Aida Morales
03 de setembre del 2015
Actualitzat el 04 de setembre a les 12:30h
Montse Venturós i Sílvia Armengou al Ple
Montse Venturós i Sílvia Armengou al Ple | Aida Morales

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha sorprès, aquest dijous al Ple municipal, amb el vot afirmatiu de tots els seus regidors a la moció impulsada per Convergència i Unió (CiU), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) per crear una comissió de treball que parlés, essencialment, dels projectes de ciutat però, amb el focus popular i mediàtic centrat en el Parc de la Natura. 

"Nosaltres també sabem que som 6 de 17, i que els grans projectes de ciutat no els podem portar a terme nosaltres sols", ha començat declarant el regidor de Governació i Promoció Econòmica, Francesc Ribera, en el primer Ple ordinari després de vacances. En aquesta línia, i mostrant-se totalment predisposat a crear fòrums de debat amb la ciutadania, ha assegurat que, si se'ls hagués proposat, potser també haguessin signat la moció, que no hagués quedat, segons els seu parer, com una petició de l'oposició "en contra de l'equip de govern". 

Ribera, que no ha volgut entrar en el sí del Parc de la Natura, simplement ha precisat que Berga no s'ha "d'obsesionar" amb aquest projecte, ja que hi ha moltes altres prioritats de ciutat i "patates calentes" pendents, com ara Queralt, el Tossalet, el Torrent de Santa Eulàlia o la biomassa. 

Per la seva part, el republicà Jaume Giménez ha contestat que no s'ha fet aquesta moció "contra ningú", tot i que ha recordat, no sense voler crear debat, que la CUP va patir un "lapsus" en el seu comunicat, a l'hora de confondre Ajuntament de Berga i partit. 

D'altra banda, el líder de CiU, Antoni Biarnés, ha posat l'accent en la necessitat de posar en marxa una comissió tècnica eficient, sense ganes de "marejar la perdiu" o que "acabi morint d'inanició", mentre que la regidora socialista, Rosalia Monroy, ha remarcat la importància de treballar projectes de futur i amb el màxim consens. 

Finalment, doncs, i sense entrar en arguments a favor o en contra del Parc de la Natura, la moció s'ha aprovat per unanimitat, amb preguntes obertes i el compromís de treure a la llum pública el rerefons d'un projecte que, després de 22 anys, encara és desconegut de la gran part de la població. 

Compromís amb l'educació

Una altra de les decisions preses en sessió plenària també ha estat crear un esborrany per avaluar les necessitats educatives de Berga. Una moció que, segons ja va informar NacióBerguedà, insta a elaborar un projecte amb horitzó al 2021, i que vol esdevenir una eina d'anàlisi dels diferents estadis de l'educació a la ciutat, i la seva evolució. 
 

El líder de CiU a l'Ajuntament de Berga, Antoni Biarnés Foto: Aida Morales

En conjunt, tots els grups hi han estat a favor, sense que s'hagi creat més polèmica que la referència que ha fet la regidora d'Educació, Mònica Garcia, del paper de la seva antecessora, Sílvia Salvador, d'assistir als consells escolars dels centres. "Els consells escolars van rebre amb sorpresa que jo hi anés, i més sorpresa va ser la meva", ha declarat Garcia. En aquest punt, Biarnés li ha recriminat que fes "acusacions" respecte d'una persona que no pot "defensar-se", al que la regidora ha contestat que ella només ha explicat la situació. 

Estatuts de l'hospital

Un dels compromisos, segurament, més importants que s'han pres durant aquest Ple municipal d'aquest dijous ha estat la creació d'una comissió de treball per la modificació dels estatuts del patronat de la fundació de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé. 

Sobre aquest tema hi ha hagut plena unanimitat, ja que es tracta d'una regulació desfasada des de fa 14 anys, i que requeria, amb urgència, adequar-la a la legalitat vigent. 

Treball en les concessions i conservatori

Entre els precs i preguntes, l'equip de govern s'ha vist interrogat sobre l'estat de les concessions. Sota la petició del regidor Jaume Giménez, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha explicat que s'està donant prioritat a les de la Font Negra i d'InbergaTur, amb qui ja s'ha tingut diverses reunions. 

Amb aquests actors, ha precisat, s'intentarà arribar a un acord abans de continuar la judicialització, tot i que ha assegurat que el pagament de les indemnitzacions per part de l'Ajuntament de Berga serà difícil: "El cost per una mala gestió de les concessions serà elevat, i això és una cosa que a l'equip de govern ens preocupa sobremanera". 

Pel que fa al conservatori, Ribera ha recordat les dificultats que s'estan tenint amb l'Institut Català de Finances a causa de l'aval d'InbergaTur. En aquest cas, el regidor ha assegurat que el consistori es troba en un "atzucac" i que, de cara a les properes setmanes, s'intentarà fer entendre a l'ICF que s'està en una "situació sense sentit". 

Això no vol dir, ha destacat, que el curs no comenci "amb totes les classes i graus sense afectació". L'únic inconvenient, ha dit, és que, a nivell legal, no es podrà penjar el "cartell de conservatori". 
 

Primer Ple municipal ordinari després de vacances Foto: Aida Morales



 
Arxivat a