La Sailfish de Berga augmenta la participació fins els 925 triatletes

L'Ajuntament de Berga i el Consell Comcarcal del Berguedà veuen l'activitat esportiva com una gran oportunitat turística

Aida Morales
03 de setembre del 2015
Actualitzat a les 23:06h
Presentació de la Sailfish Half Triatló Berga
Presentació de la Sailfish Half Triatló Berga | Aida Morales

La Sailfish Half Triatló Berga continua creixent i, aquest any, ja ha assolit una xifra rècord de participació. En total, i segons han explicat en la roda de premsa de presentació d'aquest dijous, hi ha 925 inscrits, 225 més que l'any anterior, que s'acosten cap a la xifra màxima dels 1.000 participants. En aquest sentit, el director tècnic de la Sailfish, Moisès Gongolells, ha precisat que el miler de persones és la quantitat màxima que es permetrà a la prova, tant per l'entorn, com per garantir la qualitat.

En conjunt, però, durant el cap de setmana del 12 i 13 de setembre, es calcula que Berga encabirà unes 3.000 persones més, entre corredors i familiars, motiu pel qual la prova també s'ha volgut eixamplar i oferir activitats aptes per a tots els públics. Com a novetat, s'incorpora la modalitat de relleus per equips entre tres persones, que també es pot fer per categories. 

Pel que fa als triatletes berguedans, l'organitzador n'ha destacat un augment, amb 50 esportistes en aquesta edició, entre els quals Joan Freixa, que competirà conjuntament amb el professional alemany Andreas Dreitz i la triatleta de Toledo Maria Ortega de Miguel. Cadascun d'ells haurà de realitzar 1,9 quilòmetres de natació al pantà de La Baells, 90 quilòmetres en bicicleta des de la presa i fins a Berga, passant per diversos pobles del Berguedà, i 21 quilòmetres de cursa a peu, que consistirà en un itinerari urbà per l'interior de la ciutat. 

"És un projecte molt emocionant i il·lusionant", ha explicat Gongolells, que ha assegurat que cada vegada es va consolidant més, esdevenint un dels referents del calendari triatlètic català i, també de fora de Catalunya: "Aquí potser no som prou, els que ho valorem". 

Oportunitat turística

Tant l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, com el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, han coincidit en destacar la importància de la Sailfish com a oportunitat turística per Berga i comarca. "Consolida un turisme actiu i responsable amb l'entorn i el medi", ha destacat Venturós. Al seu torn, el president de l'ens comarcal ha afirmat que s'ha de valorar "l'impacte que té a la comarca i l'impacte futur d'atletes i famílies que tornaran al Berguedà". 

 

David Font i Montserrat Venturós a la presentació de la Sailfish Berga Foto: Aida Morales

En aquesta línia, Font ha explicat que es donaran tot un seguit de packs promocionals del Berguedà perquè, aquells triatletes que els guanyin, puguin tornar a la comarca i gaudir de l'esport, la gastronomia i la natura. 

Talls en el trànsit

Per evitar les crítiques de l'any pasat sobre el col·lapse de certes vies com a conseqüència de la Sailfish, l'organització, conjuntament amb l'Ajuntament de Berga i la Policia Local, ha impulsat tot un seguit d'accions d'informació sobre les afectacions que aquesta activitat tindrà sobre el trànsit. 

En aquest sentit, es millorarà la senyalització, es repartiran fulletons i s'informarà presencialment de les restriccions i afectacions. Aquestes començaran dijous i divendres, quan es muntarà tota la zona on estacionaran les bicicletes. Durant aquest dos dies, però, no hi haurà talls de circulació. Pel que fa a dissabte, quedarà afectada la zona d'aparcaments del vall, i el mercat setmanal es desplaçarà cap a baix.

Les restriccions més importants, però, seran diumenge. Entre les 8.20 i les 9.15 hores del matí quedaran tallats tots els accessos a la carretera C-16 i, des de les 10.15 a les 13.15 hores, estarà tallat l'accés a Berga sud. A més, des de les 9.30 a les 16.15 hores, tampoc hi haurà circulació al passeig de la Indústria, entre la plaça Viladomat i l'avinguda del Canal Industrial, la mateixa plaça Viladomat, la Ronda Moreta i el carrer del Roser.

En aquest sentit, es recomana accedir al centre històric des de l'hospital, i utilitzar el carrer Cervantes (de pujada) i la Rasa del Canyet (de baixada) per circular entre el sector nord (Pedregals) i el sud (per sota de la Ronda Moreta i el carrer del Roser). 
 

Consulta el fulletó de les afectacions del trànsit

Consulta el dossier informatiu de l'organització

 

La Policia Local explica les afectacions del trànsit Foto: Aida Morales

Arxivat a