Barniol replica la CUP sobre el Parc de la Natura i els acusa de fer «pamflets»

L'empresari berguedà lamenta que la Candidatura d'Unitat Popular demostri una "preocupant falta de coneixement" del projecte

Aida Morales
02 de setembre del 2015
Actualitzat a les 16:44h
L'empresari berguedà Joan Barniol
L'empresari berguedà Joan Barniol | Aida Morales

Parc de la Natura


L'empresari berguedà propietari de Berga Resort i impulsor del Parc de la Natura, Joan Barniol, ha volgut respondre les consideracions de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) sobre aquest projecte, tot destacant que, el que van difondre, és un “pamflet publicitari”. En aquest sentit, assegura que està ple “d'errors intencionats” que, segons considera, “demostren una preocupant falta de coneixement" sobre el Parc i el turisme, en general. 

Per això, Barniol ha volgut destacar alguns aspectes del projecte, com ara que l'Ajuntament de Berga tindrà “cost zero” en la modificació del POUM i el Pla Especial del Parc de la Natura, ja que té pressupostada una subvenció de 40.000 euros de la Diputació de Barcelona en aquest sentit. 

Per altra banda, i respecte dels terrenys, afirma que els promotors no només podrien comprar els terrenys, sinó també llogar-los o arribar a altres acords de col·laboració amb els propietaris. Si això no fos possible, l'empresari destaca que es podria convocar un concurs públic en què l'adjudicatari pagaria els terrenys, que quedarien en propietat de l'Ajuntament de Berga, però concessionats per la seva gestió durant els anys acordats: “Cal dir que, a l'acabar la concessió, els terrenys i les obres fetes sobre els mateixos, quedaran de propietat municipal”. I, en cas que no es porti a terme el projecte, Barniol recorda que el consistori pot anul·lar el Pla Especial sense cap tipus de cost. 

Pel que fa a la societat promotora de Barniol, Cim d'Estela S.L., ha indicat que ja porta invertits en aquest projecte més de 500.000 euros des que fa més de 22 anys se'n va començar a parlar i que, per altra banda, el seu equip ha visitat 174 espais tematitzats i 30 parcs nacionals arreu del món, “a fi d'adquirir els coneixements necessaris per la seva viabilitat”. 

CUP i Ajuntament

Barniol també ha volgut recordar que la CUP i l'Ajuntament de Berga no són el mateix. En aquest sentit, i tal com ho van esmenar la majoria de grups de l'oposició, ha destacat que aquest partit només té 6 dels 17 regidors que composen el consistori i que, per tant, l'última paraula la té el Ple municipal. 

A més, i pel que fa als llocs de feina, assegura que se'n podrien arribar a crear uns 500 i, en aquesta línia, ha demanat la “col·laboració i complicitat” de tots els grups municipals, a fi de poder tirar endavant el Parc de la Natura a Berga i al Berguedà. 
Arxivat a