Gironella oferirà aliments frescos a 13 famílies amb risc d'exclusió

L'ajuntament signa un conveni amb la Creu Roja per tal d'abastir els nuclis familiars d'aliments frescos | El programa té un cost de 7.000 euros

per Aida Morales , 31 d'agost de 2015 a les 18:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Productes frescos. Foto: Adrià Costa

L'Ajuntament de Gironella i l'oficina comarcal de la Creu Roja al Berguedà han signat, aquest dilluns, un conveni de col·laboració per tal d'ajudar les famílies en risc d'exclusió social a garantir una alimentació sana i equilibrada pels més petits. Es tracta, segons han destacat, d'un conveni per ajudar a cobrir les necessitats bàsiques, que anirà destinat a 19 menors i 30 adults de 13 famílies del municipi. 

El funcionament d'aquest conveni serà a través d'una targeta de prepagament, la quantitat econòmica de la qual es destinarà, íntegrament, a comprar aliments frescos i altres necessitats bàsiques d'alimentació. Aquesta, a més, donarà una gran autonomia a les famílies i dóna resposta a les mancances generals que la Creu Roja va exposar el passat juliol en el dossier de vulnerabilitat


Segons ha destacat l'alcalde de Gironella, David Font, aquest conveni pioner al Berguedà té per objectiu “ajudar les famílies que ho passen més malament”, d'una manera complementària a d'altres programes, ajudes o activitats que ja es porten a terme. I és que, tal com ha assegurat, la crisi econòmica obliga a “seguir innovant” amb programes que permetin millorar les condicions de vida dels ciutadans, i amb qüestions tan bàsiques com poder tenir un àpat calent i un productes fresc al dia. 

Per la seva part, la presidenta de Creu Roja al Berguedà, Montserrat Pont, ha destacat el caràcter autònom que acompanya aquestes targetes. Amb elles, es “dignifiquen les ajudes que reben les famílies”, ha afirmat, al mateix temps que es fomenta el treball conjunt entre administracions. 


Banc dels aliments

Segons ha remarcat la regidora de l'àrea d'Atenció a les Persones, Mònica Flores, aquest conveni no substitueix, “en cap cas”, el Banc d'Aliments de Gironella, que es va crear el passat mes d'abril i que dóna servei a més de 90 famílies de la vila. Per contra, ha recalcat, el “complementa” amb productes frescos. 

Aquest conveni es va començar a posar en marxa a principis d'agost i té una durada inicial prevista de sis mesos. A més, el seu cost serà d'uns 7.000 euros, una quantitat que assumirà íntegrament l'Ajuntament de Gironella.

 

Participació