El turisme rural registra ocupacions de més del 70% a la Catalunya Central

El turisme estranger es manté estable durant l'agost

per ACN , 1 de setembre de 2015 a les 12:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un conjunt d'allotjaments Rurals de la Catalunya Central. Foto: ACN


El sector turístic de la Catalunya Central fa un balanç positiu de l'ocupació que hi ha hagut aquest estiu a les cases rurals. La majoria de visitants escullen el turisme rural per passar l'estiu en aquestes comarques, perquè busquen el contacte directe amb la natura. Les associacions de turisme rural del territori han explicat a l'ACN que han registrat ocupacions superiors al 70%, tot i que les primeres setmanes d'agost moltes de les cases fregaven el ple absolut.


Amb aquestes dades, el mes d'agost ha permès remuntar una temporada que va començar amb ocupacions que rondaven el 50% el mes de juliol. El sector també ha notat una estabilitat del turista de fora de Catalunya.

Els estrangers que escullen les comarques centrals per passar alguns dies de les vacances d'estiu venen, principalment, de França, Bèlgica i Holanda i, en menor mesura, del Regne Unit i Alemanya. Tot i que el turisme rural de la Catalunya Central ha fet una aposta per desestacionalitzar la temporada turística, els estrangers demanen cada cop més de venir a l'agost.

 

Participació