El Berguedà tindrà 8 candidats a les llistes del 27-S

GRÀFIC INTERACTIU Un total de 10 candidatures es presenten a la demarcació de Barcelona

Aida Morales
27 d'agost del 2015
Actualitzat el 28 d'agost a les 11:25h
Gràfic llistes Barcelona 27-S
Gràfic llistes Barcelona 27-S | Nació Digital

Un total de 10 candidatures es presenten a la demarcació de Barcelona a les eleccions del 27 de setembre. Aquest dimecres al matí, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha fet públiques totes les llistes de les quatre circumscripcions, un total de 43. Ara, el calendari passa per la comunicació d'errors (28 d'agost), un termini de dos dies per tal de corregir-los i la proclamació definitiva per part de les juntes electorals provincials el 31 d'agost. Finalment, l'endemà d'aquesta data el DOGC publicarà les llistes definitives.

A Barcelona s'hi presenten Junts pel Sí, PSC, PP, Catalunya Sí que es Pot, Ciutadans, la CUP, UDC, PACMA, Guanyem Catalunya, Recortes Cero-Els Verds.

Vuit berguedans a les llistes dels principals partits

Entre les llistes dels principals partits s'hi troben vuit berguedans. L'exalcaldessa de Guardiola de Berguedà i diputada al Parlament de Catalunya per CDC, Montserrat Ribera (46), ocupa el lloc més alt del Berguedà a la llista de Junts pel Sí, que també incorpora en posicions més baixes la corredora de curses de muntanya resident a Berga Núria Picas (73), i Mossèn Ballarín (15), aquest últim tancant la candidatura de la demarcació de Lleida.

La regidora de l'Ajuntament de Berga Anna Alsina (26) i l'exregidora Anna Maria Guijarro (44) són els noms berguedans que integren la llista de la CUP, on també destaca la presència de l'exedil de l'Ajuntament de Manresa, Adam Majó, que actualment resideix a la capital del Berguedà. 

El PPC també tindrà un candidat berguedà, Joan Antoni López Noguera, que es va quedar sense poder presentar candidatura a les eleccions municipals per Berga, després que la Junta Electoral de zona no considerés vàlida la seva llista per falta de candidats. En aquest cas, López Noguera ocuparà la 20a posició de la llista liderada per Xavier García Albiol a la demarcació de Barcelona. 

Pel que fa a UDC, que en aquests comicis es presenta per separat, integra en el número 25 el president del partit a la comarca, Xavier Güell i, a la llista de Catalunya Sí que es Pot, destaca la presència de l'únic regidor d'ICV al consistori de Berga, Joan Torres, que ocupa el número 70 de la llista.  

El gràfic

Els logotips dels partits o coalicions són imatges interactives. En clicar-hi a sobre es poden consultar les llistes completes de Junts pel Sí, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), el Partit Popular (PPC), Catalunya Sí que es Pot, Ciutadans (C's), la Candidatura d'Unitat Popular-Crida Constituent (CUP) i Unió Democràtica de Catalunya.

A més, a les comarques barcelonines, s'hi presenten el Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA), Guanyem Catalunya i Recortes Cero-Els Verds (consulteu les respectives llistes completes).