La CUP reitera la «negativa ferma» envers el Parc de la Natura, que veu com un «risc»

El partit afirma que és “impensable” que l'Ajuntament de Berga tiri endavant aquest projecte

Aida Morales
27 d'agost del 2015
Actualitzat a les 20:56h
990_1440683991parc1
990_1440683991parc1
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Berga ha manifestat, aquest dijous en un comunicat, quina és la seva visió respecte del Parc de la Natura, una vegada al capdavant del govern de la ciutat. Aquesta, han assegurat, és la de la “negativa ferma” envers aquest projecte, que consideren un “risc” per a l'entorn i per a l'economia local i comarcal. 

La resposta de la CUP ha vingut donada després de la darrera crítica d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), que aquest dimecres va visitar el Berguedà i es va interessar per a aquest projecte. El cap de llista d'Unió, Ramon Espadaler, va visitar l'empresari impulsor del projecte, Joan Barniol, i va lamentar la negativa de la CUP, tot recriminant que no tot era blanc o negre.

Per a la Candidatura d'Unitat Popular, però, la decisió és simple, ja que consideren que el turisme no ha de ser el sector principal de la comarca, sinó “complementari, ferm i consolidat”. Per altra banda, mantenen que el Parc de la Natura és, per contra, un projecte basat en la “massificació” que, a llarg termini, aniria en detriment de l'entorn, la tranquil·litat i la bellesa paisatgística i, per tant, que es tracta d'un model totalment contraposat al que defensen.

“A llarg termini, no veiem el projecte del Parc de la Natura com una oportunitat, sinó com un risc”, han declarat. Així mateix, creuen que l'economia local i comarcal no s'ha de reestructurar a l'entorn d'una estratègia uniempresarial, en aquest cas, de l'empresari Joan Barniol, sinó mitjançant projectes a llarg termini, que permeti tornar a posar en marxa l'economia productiva comarcal i la gestió dels propis recursos. 

Per altra banda, i tenint en compte les possibilitats tècniques del projecte, destaquen que té un risc econòmic i de responsabilitats civils "altíssim”. Segons asseguren, el Parc de la Natura suposaria una “intervenció urbanística irreversible”, sense tenir la certesa, finalment, que el projecte s'acabés realitzant tal com es planteja. En aquest punt, declaren que és “impensable” que l'Ajuntament de Berga tiri endavant aquest projecte, tant per “l'ideologia anticapitalista” de l'equip de govern com, purament, per seny.

“Per no posar en risc el bé comú dels berguedans, i més, veient com han acabat algunes de les accions urbanístiques on s'ha implicat directament l'Ajuntament”, han etzibat, posant com a exemple les pèrdues milionàries del consistori berguedà i els processos judicials en què aquest està immers.
 
Arxivat a