Pau Bartoló guanya la TDS de Chamonix un any després de la CCC

L'atleta d'Avià suma el seu segon triomf en una prova del programa de l'Ultratrail del Mont Blanc

27 d'agost del 2015
Actualitzat a les 12:06h
Pau Bartoló, guanyador de la TDS 2015
Pau Bartoló, guanyador de la TDS 2015 | © Ultra-Trail du Mont-Blanc® - Nathalie Ecuer

Pau Bartoló, guanyador de la TDS 2015 Foto: © Ultra-Trail du Mont-Blanc® - Nathalie Ecuer

Pau Bartoló ha triomfat per segon any consecutiu a Chamonix. Dotze mesos després d'aconseguir la victòria a la CCC, aquest dimecres es va imposar a la TDS (Sur les Traces des Ducs de Savoie), la cursa de 119 km i 7.250 metres de desnivell positiu que forma part del programa de l'Ultratrail del Mont Blanc.

El corredor d'Avià va dominar la prova d'inici a final. Finalment, va entrar a la meta envoltat d'estelades amb un temps de 14 hores, 26 minuts i 40 segons, amb més de 17 minuts de marge respecte el francès Cyril Cointre (14:43:02). Cointre va compartir part del recorregut amb el gironí Toti Bes –segon l'any passat en aquesta mateixa cursa- però que finalment va haver d'abandonar. El tercer esglaó del podi el van compartir els francesos Lionel Trivel i Antoine Guillon amb un temps de 15 hores justes, a quasi tres quarts d'hora del guanyador.

D'aquesta manera Bartoló aconsegueix el doblet a Chamonix després que l'any passat guanyés la Courmayeur-Champex-Chamonix (CCC), de 101 quilòmetres i 6.100 metres de desnivell positiu. Només Xavier Thevenard ha estat capaç de sumar un triplet: CCC, TDS i UTMB.

Pau Bartoló, guanyador de la TDS 2015 Foto: © Ultra-Trail du Mont-Blanc® - Franck Oddoux

Tina Bes, segona a la TDS

En categoria femenina la gironina Tina Bes va tornar a pujar al podi a Chamonix. Si l'any passat va ser segona a la CCC, enguany ha repetit posició a la TDS. Ho va fer amb un temps de 17 hores, 4 minuts i 52 segons. La victòria va ser per la suïssa Andre Huser (16:35:29) mentre que Juliette Blanchet va completar el podi amb 17:52:20. La berguedana Judit Franch va ser catorzena.