Borredà renovarà l'entrada del poble amb 372.000 euros

Es tracta de la primera fase de la remodelació de tot el nucli antic

Redacció
24 d'agost del 2015
Actualitzat a les 12:32h
Carrer d'entrada al poble de Borredà
Carrer d'entrada al poble de Borredà | Ajuntament de Borredà

Borredà començarà en els propers mesos la primera gran obra d'aquest mandat, amb la renovació de tota l'entrada del poble, entre el carrer Manresa i el carrer Queralt. Segons ha informat l'Ajuntament del municipi en un comunicat, es tracta de la primera fase de les obres de renovació del nucli urbà, un projecte valorat en 372.000 euros, 250.000 dels quals són finançats per la Diputació de Barcelona. Els 122.000 restants, han indicat, corresponen a un crèdit de caixa de l'ens supracomarcal, a tornar en 10 anys i amb un 0% d'interès. 

Ara per ara, les obres ja s'han adjudicat a l'empresa Salvador Serra que, d'entre les 11 societats que s'hi van presentar, va ser la que va obtenir una puntuació més alta. Concretament, 88 punts sobre un total de 100. Les obres començaran a principis d'octubre i, en aquest sentit, la previsió és que durin un màxim de sis mesos. 

La renovació de tot el centre històric de Borredà és un dels projectes pendents del consistori liderat per Joan Roma. En total, es calcula que pot costar 2,5 milions d'euros i, per aquest motiu, s'ha de dividir en cinc o sis fases. Segons l'ajuntament, “això significa repartir aquests projectes en els propers dos o tres mandats”, en funció de les subvencions que s'aconsegueixin. A més, aquesta primera obra té l'objectiu de millorar la visibilitat de la sortida del poble en direcció a Berga, i arreglar l'entrada al nucli urbà.
 

Carrers afectats per les obres de la primera fase de la remodelació del nucli de Borredà Foto: Ajuntament de Borredà