Borredà treu a la llum els quadres de la Parròquia

L'església estrena una nova il·luminació que permet gaudir de tots els retaules

Redacció
18 d'agost del 2015
Actualitzat a les 15:37h

Retaules il·luminats a la parròquia de Borredà Foto: Ajuntament de Borredà


Borredà ha estrenat, aquest cap de setmana, una nova il·luminació a la parròquia, aprofitant la festa de la patrona del municipi, la Mare de Déu de la Popa. Durant la missa, oificiada pel rector  Mossèn Melitó Tubau, es va estrenar el nous sistema que il·luminarà tots els quadres de les parets de l'església que, fins el moment i a causa de la foscor, quedaven poc visibles. 

D'aquesta manera, la parròquia passa a treure pit del seu valor artístic, i estarà oberta tot l'any, amb vidres que permetran veure l'interior, i la possibilitat d'encendre tots els focus pagant un euro. A més, cada quadre comptarà amb una explicació que permetrà conèixer la seva història i significat. 

Segons l'Ajuntament de Borredà, aquesta remodelació ha estat valorada “molt positivament” per la gent del poble, ja que ha donat valor a l'església romànica del segle XIII situada a la plaça Major. Fa vuit anys, a més, ja es va renovar el rosetó del segle XIX, amb una imatge de la Patrona. En aquest sentit, el consistori assegura que era un “desig generalitzat” el fet de poder visitar l'església o, com a mínim, poder-ne veure l'interior. 

La missa major de dissabte va estar acompanyada de la Coral de Borredà, dirigida per Víctor Borràs, que celebrava els 30 anys de la seva fundació. A la tarda, aquesta mateixa coral va oferir un concert a la mateixa església, que va comptar amb una ballada de ballets i, a la nit, el Formatjazz