La visita literària al Castell de Berga s'omple amb més de 30 persones

Els organitzadors afirmen que ha estat una experiencia "molt satisfactoria"

Redacció
17 d'agost del 2015
Castell de Berga
Castell de Berga | Aida Morales

Imatge d'època del Castell de Berga Foto: Amics del Castell de Berga


La visita guiada que s'ha fet aquest dissabte al Castell de Berga ha finalitzat de manera "satisfactòria" i amb molt bones sensacions. Així ho ha explicat a NacióBerguedà el president de l'Associacio d'Amics del Castell de Berga, Xavier Campillo, tot remarcant que no s'esperaven tanta expectació. 

Segons ha relatat, la visita, que va durar una hora i mitja, aproximadament, va agafar un caire més literari, interpretant aquest monument a traves dels personatges que van viure-hi o interactuar en ell. Entre aquests, governadors de la ciutat de Berga, soldats, ciutadans o militars, que van deixar escrit el seu testimoni. Durant la visita, doncs, aquestes cartes i escrits es van anar llegint, reinterpretant la historia des del prisma de diversos tipos d'ulls.

Per a Campillo, l'exit d'aquesta visita explica el recent interès pel Castell de Berga, sobretot, entre habitants de la ciutat i la comarca. Fa anys, ha afirmat, la major part de les persones que el visitaven eren turistes, no obstant això, cada vegada hi ha més persones del Berguedà. 

En un principi, ha destacat que no es realitzaran visites guiades literàries habitualment, sinó que serà per a ocasions especials.
Arxivat a