Més de 450 persones omplen els concerts de les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà

L'actuació de Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés exhaureix totes les entrades | L'organització fa una valoració excel·lent del festival

Aida Morales
16 d'agost del 2015
Actualitzat a les 20:39h
Concert de Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés al Monestir de Guardiola
Concert de Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés al Monestir de Guardiola | Twitter David Font

Concert de Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés al Monestir de Guardiola Foto: Twitter David Font


Les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà ja s'han convertit en tot un referent del panorama musical estiuenc de la comarca. De fet, es tracta del segon festival més antic de Catalunya en la seva modalitat, amb creixement de públic cada any i concerts destacats d'artistes que, cada vegada, s'interessen més per tocar dins l'entorn característic del Monestir de Sant Llorenç. 

I és que, tant la sonoritat com l'ambientació, fan que els concerts de les Nits Musicals tinguin un encant especial. Aquest any, el més destacat pel que fa a participació va ser l'espectacle JZ Bach amb Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés. Segons ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde de Guardiola i impulsor de les Nits Musicals, Josep Lara, es van exhaurir totes les 250 localitats, i diversa gent va acabar gaudint del concert a peu dret, a la part del darrere. 

“Va ser espectacular, aquest trio va  funcionar molt bé”, ha declarat, tot remarcant la quantitat de gent del municipi, tot i que també de Berga i turístic que s'hi va aplegar. En aquest sentit, ha reconegut que “no esperaven tanta gent”, però ho ha celebrat, destacant la gran qualitat artística dels tres components del grup. 

Per contra, el primer concert, el de l'Orquestra Filharmònica de Cambra de Barcelona va ser el que va aplegar menys públic. En aquest, hi van assistir unes 60 persones, un fet que Lara justifica per la mala situació meteorològica d'aquell cap de setmana, quan va ploure en diverses ocasions. No obstant això, ha assegurat que l'audició va ser “immillorable”, i ha indicat que una seixantena de persones en un concert de música clàssica “no és poc”. 

Finalment, les Nits Musicals van tancar aquest divendres amb l'últim concert del cicle. En aquest cas, integrat dins del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), i sota el protagonisme dels germans Fahmi Alqhai i Rami Alqhai, especialistes en viola de gamba. En aquest, uns 130 assistents van omplir la sala del monestir, i en va destacar la presència del bisbe de Solsona, Xavier Novell. En conjunt, un concert “molt clàssic i específic”, segons Lara, que va tocar diversos elements de la música barroca. 

Entorn i qualitat

Per a l'alcalde de Guardiola, la clau de l'èxit de les Nits Musicals és la combinació entre un “entorn perfecte” i uns concerts de qualitat que, normalment, no deixen indiferent. En aquest sentit, Lara apunta que “no és casualitat” que aquest festival hagi durat 51 anys, i ha posat de relleu la importància que té pels organitzadors, la qualitat dels grups que hi tocaran. 

A partir d'ara, però, és moment de començar a preparar la següent edició del cicle, en què es buscarà innovar amb estils i músics. Entre els noms que apunten, ha avançat a aquest diari que hi ha el del pianista i compositor Albert Guinovart, tot i que les agendes i les disponibilitats s'han d'acabar de concretar.