El Formatjazz de Borredà bat rècords d'assistència i supera els 450 inscrits

La Vella Dixieland omple la plaça de l'Església, malgrat les baixes temperatures

Aida Morales
16 d'agost del 2015
Actualitzat el 17 d'agost a les 11:47h
Concert de la Vella Dixieland a Borredà
Concert de la Vella Dixieland a Borredà | Pere Gendrau

Concert de la Vella Dixieland Foto: Pere Gendrau


El Formatjazz de Borredà, que aquest  any ha volgut celebrar el seu cinquè aniversari portant un dels grups pioners del jazz a Catalunya, La Vella Dixieland, ha batut tots els rècords d'assistència aquest dissabte al vespre. Més enllà de les 350 persones que s'havien apuntat a les darreres edicions, enguany s'ha aplegat més gent que mai en el petit municipi de l'Alt Berguedà. En total, uns 450 inscrits al tast de formatges, tot i que el concert ha superat de llarg aquesta xifra, arribant tranquil·lament als 600. 

En aquest sentit, els organitzadors consideren que la crida del jazz ha tingut resposta, tot i que també la dels formatges, que aquest any s'acostaven una mica més a Catalunya, amb varietats provinents de Galícia, Astúries i Cantàbria. En concret, nou tipus de formatges diferents de vaca, ovella i cabra, que s'han pogut degustar maridats amb vi de Costers del Segre i cervesa artesana Quer, i acompanyats de raïm i xocolata.

Alguns d'ells, de sabor suau i pasta cremosa, destacaven per la presència de nous i avellanes a l'interior, mentre que altres sorprenien pel fumat amb fusta de bedoll. Els més forts arribaven cap al final, Dirivin. La Jarradilla, La Chivita i Picón Bejes-Tresviso, que es notaven madurats i humits, i que destacaven pel seu sabor intens, ple de matisos i amb tocs picants. Aquest últim, a més, està reconegut com un dels millors formatges espanyols. 

 

Degustació de formatges al Formatjazz de Borredà Foto: Pere Gendrau

El tast, però, es completava abans i després per l'envoltant ambientació del jazz. Borredà s'ha traslladat per un dia, a l'estat nord-americà de Louisiana. La plaça de l'església semblava, ben bé, un raconet de Nova Orleans gràcies al ritme que va marcar La Vella Dixieland en una jornada que Borredà recordarà amb bon regust de boca.

Aquest grup va oferir un repertori de Big Band que va anar més enllà del gènere estrictament dixie. Tant en clau instrumental com vocal. Gràcies a la veu de Marian Barahona, recordava la immensa Billie Holiday. Abans, sense vocalista, havien brodat el Mood Indigo de Duke Ellington. I també hi va haver temps per clàssics com Down by the riverside i When the saints go marchin' in.

Al Berguedà, el Formatjazz és un festival que es consolida i amplia les seves expectatives, que revalida l'èxit i la bona organització i que, una vegada més, demostra que la qualitat, la innovació, la gastronomia i la bona música, també són elements que funcionen a la comarca.
 

Concert de la Vella Dixieland a Borredà Foto: Pere Gendrau

 

La Vella Dixieland tocant a Borredà Foto: Pere Gendrau

 

Formatjazz Foto: Pere Gendrau

 

Moment en què es repartien els tasts de formatge Foto: Pere Gendrau