El Síndic demana més concreció sobre el futur del Lluçanès

La plataforma Lluçanès és Comarca ha exposat a Rafael Ribó el seu malestar per "l'ambigüitat" i la "passivitat" de l'administració

Redacció
13 d'agost del 2015
Actualitzat a les 16:33h

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó. Foto: Adrià Costa


El Síndic de Greuges ha obert una investigació per supervisar la postura del Departament de Governació i de les administracions locals després del resultat en el procés participatiu sobre la creació de la comarca del Lluçanès, del 26 de juliol. Ho ha fet arran de la petició aquest dijous de la plataforma el Lluçanès és Comarca per l'"ambigüitat" i la "inactivitat" de l'administració.

El seu responsable, Rafael Ribó, tindrà en compte les conclusions de la reunió que Governació ha mantingut amb els alcaldes del territori per valorar el resultat de la consulta. Fa pocs dies, en una entrevista a La Xarxa, l'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, es va desmarcar de l'acció de la plataforma de portar Governació al Síndic.

Tot i que la consulta no és vinculant, Rafael Ribó ha destacat que és un instrument "legítim" de participació democràtica impulsat pel Parlament i, per tant, "els seus resultats han de tenir una resposta motivada per part de l'administració".