El Formatjazz celebra cinc anys amb La Vella Dixieland i formatges cantàbrics

S'espera que la mostra aculli unes 350 persones amb uns formatges que seran molt diferents dels de l'anterior edició

Aida Morales
13 d'agost del 2015
Actualitzat el 14 d'agost a les 11:33h
La Vella Dixieland serà a Sant Fruitós aquest dissabte
La Vella Dixieland serà a Sant Fruitós aquest dissabte

La Vella Dixieland serà a Borredà aquest dissabte


El Formatjazz de Borredà està d'aniversari. Si més no, aquestes són les sensacions, ja que les quatre edicions que porten realitzades han motivat a que aquesta propera es pugui preveure més festiva i multitudinària. És aquest, un dels motius que ha portat els organitzadors a voler convidar, aquest any, una big band reconeguda i prestigiosa en el món del jazz a Catalunya; La Vella Dixieland. 

El festival que combinarà música jazz i formatges, doncs, agafa aquest dissabte un caràcter més trascendent. “Ens va semblar que valia la pena celebrar que fem cinc anys perquè no ha estat fàcil”, ha explicat a NacióBerguedà el seu organitzador, Antoni Chueca. No obstant això, ha afirmat que manté l'essència i el caliu, i que continuarà amb el mateix format que l'any passat. 

La degustació es realitzarà dissabte a les 21.00 hores a la plaça de l'església de Borredà tot i que, en cas que plogui, es valorarà fer-ho en un espai tancat. Entre els formatges que es podran tastar a ritme de jazz, destacaran els procedents de Cantàbria, Galícia i Astúries. Una edició, per tant, que s'apropa una mica més a Catalunya, deixant de banda formatges europeus, i que pretendrà donar a conèixer i treure valor a un tipus de formatge antic, ple d'història i tradició. 

“Hi ha una diferència amb aquests formatges; acostumen a ser formatges cremosos i tous, mentre que els de l'any passat eren més madurats i més secs”, ha explica Chueca. A més, ha afegit que tots ¡ són de Denominació d'Origen Protegida. 

Com en altres edicions, la degustació espera unes 350 persones, i es podran tastar un total de nou formatges, que s'acompanyaran d'una copa de vi de la Conca del Barberà o d'un got de cervesa Quer, a part d'una xocolatina. I tot, ha destacat l'organitzador, per un preu de 10 euros que, des de fa cinc anys, no s'ha incrementat. 

La Vella Dixieland

La música vindrà de la mà d'una de les grans orquestres de jazz clàssic de Catalunya. Aquesta va néixer als anys 80, tot i que amb els anys ha anat agafant embranzida en aquest ambient musical, amb músics de renom i col·laboracions destacades. 

Malgrat que el nom del grup fa referència a l'estil de jazz dixieland, és a dir, el que es tocava a Nova Orleans, actualment també toquen swing, blues i jazz actual en el seu repertori. En aquest es combinen cançons de Louis Amstrong, Duke Ellington i Billie Holiday, entre d'altres, així com temes d'autors nous i, fins i tot, de producció pròpia. 

Aquest certàmen està organitzat conjuntament per la Mostra de Formatges de Borredà, la Beguedana de Jazz, Formatge Bauma i l'Ajuntament de Borredà, amb el patrocini de diverses administracions i la col·laboració d'altres empreses.