Fahmi Alqhai i Rami Alqhai tanquen les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà

Es tracta de l'últim concert d'aquest festival integrat aquest divendres dins del FeMAP

Aida Morales
12 d'agost del 2015
Actualitzat a les 15:05h
Fahmi i Rami Alqhai tocaran aquest divendres a les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà
Fahmi i Rami Alqhai tocaran aquest divendres a les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà | FeMAP

Fahmi i Rami Alqhai tocaran aquest divendres a les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà Foto: FeMAP


“La música antiga ha d'arribar a tot arreu, a causa de la seva importància i història”. Aquesta és una de les frases que repeteix en entrevistes i a través del seu espai web personal Rami Alqhai, un dels dos solistes que aquest divendres oferirà, a Guardiola de Berguedà, un dels tres concerts de les Nits Musicals, emmarcat dins del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). 

Conjuntament amb Fahmi Alqhai, els dos germans tenen previst sorprendre tothom amb un recital unic al Monestir de Sant Llorenç, on la viola de gamba serà la protagonista. De fet, aquest instrument antic va tenir la seva expansió durant l'època renaixentista, quan va despuntar per les seves opcions per la improvisació. Un “caràcter híbrid”, destaquen els artistes, que és apropiat, tant pel desplegament melòdic, com per l'acompanyament harmònic i que, d'altra banda, permet “deixar volar la imaginació”. 

Amb aquest esperit es clausurarà la 51a edició de ls Nits Musicals, un festival tradicional que va començar amb un grup de guardiolencs apassionats per la música fa més de mig segle i que, any rere any, s'ha anat consolidant i esdevenint una activitat d'estiu indispensable pel ritme estiuenc del municipi. Enguany, a més, ha estat d'èxits, amb un espectacular concert de la Orquestra Filharmònica de Cambra de Barcelona, i l'espectacle JZ Bach amb Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés. 

El concert dels germans Alqhai tindrà lloc divendres 14 d'agost a les 22.00 hores, amb músiques de grans autors com M. Marais, T. Hume, J. Schenk, A. Forqueray i Ch. Schanffrath.