Pugen les reserves d'hotels i càmpings, però no de turisme rural

Aquest juliol és un 11,5% més fluix que el mateix mes del 2014, pel que fa a cases rurals

Aida Morales
11 d'agost del 2015
Actualitzat a les 16:19h
Uns clients recullen després de passar uns dies de descans a Can Muní, una casa de turisme rural.
Uns clients recullen després de passar uns dies de descans a Can Muní, una casa de turisme rural. | Tania Tapia / ACN

L'ocupació mitjana del mes de juliol als establiments hotelers i turístics de la demarcació de Barcelona ha estat molt positiva, segons la darrera enquesta Flaix del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona. En general, l'ocupació ha pujat en tots els àmbits respecte de mes de juliol de l'any passat, sobretot en les zones de muntanya i interior, a causa de l'onada de calor que ha afectat Catalunya.

Per comarques, el Berguedà ha registrat uns nivells d'ocupació molt positius, amb pujades generalitzades als càmpings i als hotels, respecte del juliol del 2014, però amb una baixada destacada pel que fa al turisme rural. En hotels, les reserves s'han situat sobre el 37%, més de cinc punts per sobre que l'any passat, en una tendència general a tota la demarcació de Barcelona que, en el seu conjunt, ha crescut més de tres punts percentuals. 

No obstant això, el Berguedà segueix essent una comarca considerada d'ocupació baixa pel que fa als hotels, amb caigudes lleugeres durant la primera quinzena de juliol, tot i que un repunt durant la segona. 

Per contra, els càmpings són els establiments que millor funcionen durant l'estiu a la comarca. Sota la marca Pirineus de Barcelona, l'ocupació ha pujat més de 14,8 punts, passant del 50% el 2014, al 64,9% el 2015.

Males dades pel turisme rural

On baixa l'ocupació de manera important és en els establiments de turisme rural. Tot i que a la demarcació hi ha hagut bones dades amb increments de més del 2,7%, al Berguedà s'ha produït un fet paradigmàtic, que és un descens de reserves important.

En aquesta comarca, la baixada ha sigut significativa, de més d'un 11,5%, essent la zona on més ha baixat l'ocupació i, per altra banda, la que té més oferta de places de turisme rural de la província. Concretament, durant aquest mes de juliol s'ha passat d'un 53,25% d'ocupació, a un 41,75%.