Bagà programa un agost de diades culturals

Concerts, tallers, xerrades i presentacions de llibres ocuparan un mes que acostuma a ser tranquil

Redacció
11 d'agost del 2015
Actualitzat a les 11:47h
Per donar continuïtat a l'èxit de les Festes de la Baronia de Pinós i a la Festa Major de principis d'agost, l'Ajuntament de Bagà ha decidit començar, aquest any, un programa d'activitats que presenta sota el títol de 'Diades Culturals de la Vila de Bagà'. Es tracta de tot un seguit de concerts, tallers, xerrades i conferències dirigides a totes les edats, i que aniran nodrint de cultura un mes d'agost que acostuma a ser tranquil. 

Els actes de les diades van començar aquest passat dissabte 8 d'agost, amb la projecció del documental "Vuit preguntes i una mirada" de Guillem Fusté al Casal de la Vila. A l'acabar, hi va haver un col·loqui moderat per Antoni Gol. Aquesta va ser la primera de les activitats, que va finalitzar amb èxit, i que va donar el tret de sortida a la següent, aquest dissabte, que s'ha integrat dins dels actes del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). 

De fet, per primera vegada en el marc d'aquest festival, es realitzarà un concert al Niu de l'Àliga. Serà a càrrec de Tasto Solo i enmig d'un entorn únic i inigualable. Les entrades encara es poden comprar al punt d'informació. 

Per altra banda, el 18 i el 20 d'agost, l'artesà Francesc Cisa oferirà dos tallers de pintura i fang per a totes les edats. Els dos es faran a la capella del Palau dels Pinós a les 17.30 hores, i es pintaran unes petites màscares de ple de Patum i s'aprendrà a modelar fang, respectivament. A la mateixa hora i lloc del 25 d'agost, Conxita Carreras portarà a terme el taller “Recicla i fabrica el teu propi sabó”. En tots els casos, les places són limitades i caldrà inscripció prèvia al punt d'informació.

La història de Bagà i els búnquers que hi ha a Coll de Pal es tractaran el dia 19 d'agost al Palau dels Pinós a les 18.00 hores. En aquesta conferència de Cristóbal López es descobriran alguns dels secrets amagats d'aquests edificis militars.

Finalment, el Santuari de Paller acollirà, el 27 d'agost a les 18.30 hores, un concert de música tradicional a càrrec de Música Baganesa, i el 4 de setembre, al Pati d'Armes del Palau, es farà la presentació del llibre “Els pastorets de Bagà i les seves borregades”.