El Berguedà, una de les comarques amb més rescats fins aquest juliol

Els Bombers apunten 37 rescats el 2015, 10 més que en el mateix període que l'any passat

per Aida Morales , 18 d'agost de 2015 a les 07:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un dels rescats realitzats. Foto: José Manuel Gutiérrez


El Berguedà és una de les comarques que, fins aquest mes de juliol, ha acollit més rescats de muntanya des que va començar l'any. De fet, és la segona amb major nombre d'actuacions d'aquest tipus després del Ripollès, i comptabilitza 37 rescats, segons dades del cos de Bombers de la Generalitat. 


Aquesta xifra, a més, mostra un increment significatiu dels rescats durant la primera part de l'any en comparació amb el mateix període que el 2014. En aquest cas, se n'han sumat 10, ja que l'any passat se'n van registrar 27.

L'augment dels rescats, doncs, és significatiu de l'increment, també, del turisme que s'acosta al Berguedà per realitzar activitats a l'aire lliure i esports de muntanya. De fet, el punt de la comarca on es realitzen més rescats és el Pedraforca, una muntanya famosa per la seva història, però també destacada per la seva menystinguda perillositat. 


En el total de Catalunya, fins aquest mes juliol, s'han comptat 471 rescats, destacant el Ripollès amb 59 actuacions de muntanya, però també altres zones d'alta i mitja muntanya com la Garrotxa, el Pallars Jussà o el Sobirà. 

 

Participació