19 joves integren el primer camp de treball internacional a Borredà

Els nois i noies estan netejant i recuperant l'antic Molí de la Font

per Aida Morales , 10 d'agost de 2015 a les 10:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Grup de joves que conformen el primer camp de treball internacional de Borredà Foto: AjBorredà


Un total de 19 joves d'entre 18 i 25 anys, procedents del Japó, Mèxic, Grècia, Sèrvia, Rússia, Ucraïna, Itàlia i França, entre d'altres, integren, des del passat 3 d'agost i fins a finals de setmana, el primer camp de treball internacional que porta a terme la Fundació Josep Carol a Borredà. En aquesta edició, segons han explicat, s'està estudiant i recuperant l'antic Moli de la Font, on els joves estan treballant en la seva restauració i adequació. 


Aquest molí és un dels més antics del terme municipal, està abandonat des de fa més de 70 anys. Es troba a poc més d'un quilòmetre del nucli urbà de Borredà, en direcció cap a Vilada i, fins el moment, estava totalment envaït per herbes, matolls i arbres, que el feien invisible. Tal com han relatat, els seus orígens es poden buscar al segle XVII, i el seu abandonament fa que alguns dels seus elements arquitectònics, com ara el pont de connexió entre l'antic camí ral i algunes arcades, es mantinguin en bon estat.

La recuperació del Moli de la Font va ser un projecte triat entre la Fundació i l'Ajuntament de Borredà. Principalment, se'n van proposar quatre; restaurar la Caseta del Pare Coll; el Molí de Subirà; indagar en les restes de l'antiga capella i cabana dels pastors del Serrat de Sant Marc, o la neteja, estudi i recuperació del Molí de la Font. En aquest cas, es va escollir l'últim, i el consistori es va encarregar de proporcionar el material necessari per dur a terme els treballs programats. 


Les actuacions

Entre les actuacions que s'hi estan realitzant destaca la neteja dels dos camins d'entrada a la zona del molí, la neteja de les dues basses, la recuperació d'algunes antigues parets, l'estudi de l'espai on hi havia les rodes del molí, i la recuperació i neteja de la gran bauma que hi ha a la vora de l'estructura, on diversos veïns de Borredà afirmen haver-hi vist una font. 

A més, i fins el proper 14 d'agost, quan finalitzarà el camp, s'espera deixar visible tot el conjunt del pont i annexes, perquè el Moli de la Font esdevingui un paratge visitable i ideal per a realitzar-hi excursions.
 

Pont que hi ha al costat del Molí de la Font Foto: AjBorredà

 

Participació