El TSJC obliga a tancar l'obrador de pa de Cal Curtichs

L'alt tribunal català no admet les mesures cautelars per continuar treballant, tot i que el judici es realitzarà al setembre

Aida Morales
08 d'agost del 2015
Actualitzat a les 18:37h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha denegat la petició de les mesures cautelars que els propietaris del forn de Cal Curtichs, situat a la plaça Viladomat de Berga, havien demanat per continuar treballant en aquestes instal·lacions. D'aquesta manera, doncs, l'obrador haurà de tancar per no comptar amb les instal·lacions adequades per als usos del pla urbanístic. 

Segons ha confirmat Quirze Curtichs a NacióBerguedà, l'obrador del forn podria deixar l'elaborar pa aquest mateix dissabte, tot i que l'alt tribunal català els ha donat temps fins dilluns per fer-ho efectiu. Així doncs, el TSJC recolza l'ordre de tancament que ja va fer l'Ajuntament de Berga en el seu moment, i els propietaris del forn es veuran obligat a confeccionar el seu productes en un altre lloc que, tal com ha precisat, ja tenen habilitat.

De fet, els problemes amb aquest obrador es remunten al 2008, quan els veïns es van començar a queixar de les molèsties que realitzava. Davant d'aquesta situació, el consistori va posar un expedient de clausura del local que, no obstant això, va caducar. Per aquest motiu, els veïns van decidir posar una demanda al Jutjat Contenciós Administratiu 10 de Barcelona, la sentència de la qual els va resultar favorable i va avalar amb una indemnització de més de 14.783 euros a un veí, que l'Ajuntament havia de pagar, i amb sentències similars per altres veïns, que van acabar amb un acord extraprocessal entre el consistori i els perjudicats.

Per la seva banda, i davant d'una nova ordre de tancament el gener del 2014 emesa per part de l'Ajuntament, els propietaris també van interposar un altre recurs Contenciós Adminsitratiu que, finalment, s'ha resolt contrari, i l'obrador de pa haurà de traslladar l'elaboració de pa en unes altres instal·lacions fins que es produeixi el judici de cara al mes de setembre. 
Arxivat a