El Palau dels Pinós de Bagà acull l'exposició d'aires orientals dels Montcada

Pare i filla combinen elements per explicar tota una vida d'art i experimentació

Redacció
05 d'agost del 2015
Actualitzat a les 12:44h
Exposició dels Montcada al Palau dels Pinós de Bagà
Exposició dels Montcada al Palau dels Pinós de Bagà | Ajuntament de Bagà

Entre Catalunya i el Japó, la pintora d'art Marta Montcada ha presentat aquest diumenge al Palau dels Pinós de Bagà l'exposició “Els Montclada; 90 anys de nous camins cap a Euràsia”, que recull obres d'ella mateixa i del seu pare, amb l'objectiu d'apropar les seves experiències en terres asiàtiques. 

Segons ha informat l'Ajuntament de Bagà, aquesta exposició pretén fer homenatge als 90 anys de Joan Montcada, i a la seva plena vocació artística com a professor. Aquest, ha dedicat la major part de la seva vida a desenvolupar diversos tipus d'art, passant dels pinzells a la ceràmica i d'aquesta a la poesia, on segueix la mètrica japonesa del Haiku i la Tanka. Des dels anys 60 als 80, a més, va passar bona part del seu temps entre els paratges del Parc Natural del Cadí-Moixeró, un paisatge que el va inspirar per transmetre la seva passió per la natura a través del dibuix, la fotografia i la confecció i el vol dels seus estels. 

L'exposició de pare i filla, doncs, pretén ser una síntesi de la seva història, amb obres de Marta Montcada plenes d'expressionisme i simbolisme abstracte. Una combinació d'elements que ja s'ha pogut veure en diversos festivals internacionals d'art de Catalunya i el Japó.