Centenars de persones, gaspatxo i humor omplen el carrer major a l'Estem de Conya

La campanya acaba amb bones sensacions i ganes de continuar donant vida al centre històric de Berga

Aida Morales
02 d'agost del 2015
Actualitzat a les 20:30h
Un dels espectacles de pallassos a la plaça de Sant Joan
Un dels espectacles de pallassos a la plaça de Sant Joan | Pere Gendrau

Un dels espectacles de pallassos a la plaça de Sant Joan Foto: Pere Gendrau


El carrer major viu, funciona i, com el Pi de les Tres Branques, rebrota després d'anys pessimistes. Així s'ho van plantejar els comerciants, i així ha tornat a ser aquest dissabte a l'Estem de Conya que ha omplert el centre històric de la capital del Berguedà de mims, pallassos, figures humanes, actuacions i bon ambient. 

Durant tot el dia, el carrer major ha viscut essència i humor. “Alguna cosa estan fent”, comentaven alguns turistes, mentre que els berguedans més petits es pintaven la cara de pallasso, i els més grans es preparaven per veure una campanya nova i inesperada de cara a la tarda. De fet, cap a les 18.00 hores, ja es podien veure centenars de persones passejant amunt i avall d'aquest històric eix comercial. 

 

Una de les actuacions de l'Estem de Conya Foto: Pere Gendrau

L'Estem de Conya és un dels esdeveniments trimestrals, per estacions, que els comerciants del carrer major de Bergacomercial s'han proposat per continuar dinamitzant la zona, després de veure el bons resultats de la primera iniciativa que van realitzar, el Bergabolet. En aquesta primera campanya, el focus va estar posat en la gastronomia, mentre que a l'hivern es va tirar endavant el vi calent i durant la primavera, l'Artimoda

En aquest cas, els botiguers han volgut donar un toc d'humor a la ciutat, trencant esquemes i buscant un ambient distès. Ho van començar a fer amb tot un seguit de fotografies d'ells mateixos vestits de pallassos, que van penjar a tots els aparadors i, aquest dissabte, la “conya” ha arribat a cada racó de la mà de l'Eugeni Viu, interpretat per David Cols, Lo Gran Magí, Les Farsandines de la Costa, el mim Adrià Viñas, la companyia JAM i Munt d'Arts, entre d'altres. 

La festa ha començat a les 19.00 hores, amb espectacles dinàmics de pallassos que han discorregut per tot el carrer major des de la plaça de les Fonts fins a Sant Pere i al revés. Entre tant, l'Eugeni Viu ha aplegat al seu voltant desenes d'amants dels acudits, i la majoria de membres de bars i terrasses s'han sorprès quan mims i pallassos se'ls acostaven amb cara de dir-ho tot i no dir res. Pel que fa als nens, gairebé tots portaven espases de goma, i els més atrevits s'acostaven a les estàtues humanes que els regalaven gominoles. 

L'eix gastronòmic també ha estat important, sota el fil conductor del gaspatxo, que s'ha pogut provar de tots els gustos i colors. A més, el carrer major també s'ha omplert de petits tastos i canapés a un preu mòdic i ben acompanyats per cava i beguda fresca. I és que, lluny de les pors que manifestaven els organitzadors a aquest diari, les previsions de pluja no s'han complert i un cel serè, tot i que d'ambient fresc, ha acompanyat una campanya d'èxit. A mig estiu, quan Berga es buida, el carrer major ha aconseguit tornar a veure's ple de gent.
 

Gaspatxo a l'Estem de Conya del carrer major Foto: Pere Gendrau

 

Els bars plens i expectants per l'Estem de Conya Foto: Pere Gendrau

Arxivat a