Venturós descarta pactes a Berga i assegura que no van «coixos» al govern

L'alcaldessa de Berga afirma que portar l'ajuntament és un "repte majúscul"

per Aida Morales , 1 d'agost de 2015 a les 19:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha descartat per complet realitzar qualsevol tipus de “pacte de govern”, ara que porten més de 45 dies al capdavant de l'Ajuntament de Berga, i ha assegurat que no aniran “coixos” al govern municipal, malgrat que només estigui format per sis persones. Ho ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha recordat que hi ha dues dedicacions plenes i tres mitges jornades, a part de tots els grups de suport de l'Assemblea de la CUP.

“En un principi no anirem coixos, tant com per haver de fer un pacte de govern”, ha assegurat, tot recordant que així ho van remarcar durant la campanya electoral. No obstant això, ha considerat que l'Ajuntament de Berga és un “repte majúscul”, amb una gran quantitat de feina i molts temes per tancar. 


Durant la conversa, Venturós ha repassat alguns dels aspectes d'actualitat que NacióBerguedà va tractar en profunditat a la darrera entrevista, entre els quals la polèmica generada entorn de la concessió de la neteja de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé a una multinacional, o la Patum del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt que, previsiblement, tindrà lloc aquest 2016. 

Sobre el primer aspecte, l'alcaldessa ha remarcat que aquest dijous hi va haver una reunió amb la Comissió del Centenari on l'ajuntament va mostrar el seu parer. Segons ha explicat, la CUP i el consistori “mai” han dit que no volen fer una Patum, sinó que s'han de buscar fórmules d'autogestió que tinguin en compte el deute municipal. Respecte de la concessió de la neteja del centre hospitalari, ha declarat que valora “negativament” el canvi, tot i que el concurs es va fer de manera prèvia a la seva entrada al govern municipal. 


Per altra banda, Venturós també ha constatat la “greu” situació financera del consistori, la seva voluntat de motivar la “participació popular” i la intenció de l'equip de govern de tirar endavant “plans de contingència socials” per continuar treballant per la inclusió social i els més desafavorits.

 

Participació