Puig-reig, un municipi amb problemes de cobertura de telefonia mòbil

La cobertura continua estancada, segons l'informe anual del Col·legi d'Enginyers de Tècnics de Telecomunicació

per Miquel Serrabassa/Aida Morales, 1 d'agost de 2015 a les 11:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Mapa de les localitats amb més problemes de cobertura de telefonia mòbiil Foto: COETECC


El Col·legi d'Enginyers de Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) ha presentat l'Informe anual de cobertura de telefonia mòbil a Catalunya, que posa de manifest que l'arribada de la tecnologia 4G no ha suposat encara una millora important a causa del retard en l'alliberament de freqüències dels canals de TDT, obligant a les operadores a utilitzar, de moment, bandes de les que ja disposaven i que no són òptimes per millorar la cobertura. De fet, el 56% de municipis catalans tenen problemes.


Entre aquests, l'estudi destaca Puig-reig, on fa tres anys que hi ha aquest problema. Per això, el Col·legi recalca a l'informe que és molt important que les administracions locals revisin els seus plans d'ordenació urbanística (POUM) per incorporar-hi la ordenació de les telecomunicacions tenint en compte la ICT pública, de la qual n'és entitat de verificació, i que vetlla a nivell legal per garantir unes instal·lacions que permetin absorbir la creixent demanda en l'ús d'aquestes infraestructures, protegint-les i regulant el dret de les operadores a la ocupació de domini públic.

Des de principis de 2015 s'han instal·lat nous equips de telefonia mòbil a setze emplaçaments. D'aquests, set corresponen a les comarques de Lleida i Alt Pirineu, quatre a les comarques de Barcelona, tres a les de Girona, un a les de la Catalunya Central i un a les de Tarragona. Per altra banda, també hi ha quatre nous emplaçaments planificats, tres dels quals són de la Catalunya Central, i se situaran a Fígols, Sant Salvador de Guardiola i Masquefa. 

 

Informe de la cobertura mòbil a Catalunya 


 

 

Participació