Un temporal amb vent i pedra tomba arbres i torres elèctriques a Gironella

Més de 1.000 persones es queden sense electricitat a causa d'una incidència amb una torre d'alta tensió | Els Bombers realitzen quatre sortides en menys de dues hores

Aida Morales
30 de juliol del 2015
Actualitzat a les 20:30h
Afectacions per la tempesta a Gironella
Afectacions per la tempesta a Gironella | Albert Marín

Mentre a la major part del Berguedà només passaven núvols amenaçadors, en alguns punts com Gironella o La Quar la tempesta ha descarregat amb força. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) La Quar ha recollit 11mm d'aigua en 10 minuts i, a Gironella, la pedra ha emblanquinat els carrers. 

Això, sumat al fort vent, ha provocat diverses incidències en aquest darrer municipi. Una de les més importants, han relatat els Bombers de la Generalitat a NacióBerguedà, ha estat la caiguda d'una torre elèctrica d'alta tensió que, segons apunten, ha quedat doblegada amb els cables penjant. El tall de línies elèctriques, ha apuntat l'Ajuntament de Gironella a través de les xarxes socials, ha deixat, 1.030 abonats sense llum, i no se sap quan es podrà recuperar. La torre més afectada es troba al camí del camp de futbol i, segons han indicat, hi està actuant FECSA. 

Poc abans, però, els Bombers han hagut de desplaçar-se al carrer Lleida 41 del mateix municipi on tot un seguit de teules estaven a punt de caure i podien provocar un accident. Una hora després, també han hagut de retirar un arbre caigut al mig del carrer Salvador Espriu i, finalment, s'han hagut de traslladar fins al quart pis d'un edifici de l'avinguda Catalunya on hi havia una persiana a punt de caure. En aquest cas, els Bombers han demanat als veïns i a la Policia Local que aguantessin la persiana, ja que se'ls estaven acumulant els incidents i necessitaven suport. Poc després, però, s'ha pogut restablir la normalitat.
 

Un dels arbres caiguts al costat d'un gronxador Foto: Albert Marín
 

Arbres caiguts al costat del riu Foto: Albert Marín

 

 

 
Arxivat a