L'ascensor de Gironella s'inaugurarà el 7 d'agost

L'Ajuntament del municipi realitzarà un acte amb la ciutadania

Aida Morales
03 d'agost del 2015
Actualitzat a les 18:31h
Ascensor de Gironella
Ascensor de Gironella

Com quedarà l'ascensor de Gironella


Si tots els pronòstics es compleixen, l'ascensor hidràulic d'accés al nucli vell de Gironella entrarà en funcionament el divendres 7 d'agost, segons ha explicat l'alcalde del municipi, David Font, a NacióBerguedà. Durant aquestes setmanes prèvies, ha indicat, s'acabarà d'instal·lar la maquinària, i també s'hauran de realitzar les inspeccions tècniques i la seva legalització. 

En aquest sentit, es preveu que el 7 d'agost, abans que comenci la Festa Major de Gironella, aquesta infraestructura estigui a punt, i es pugui realitzar una posada en funcionament lluïda i, sobretot, molt orientada a la població. Per això, ha explicat que no es farà cap inauguració oficial, sinó un acte en què s'explicarà i s'ensenyarà el nou ascensor als vilatans. 

La construcció de l'ascensor va començar a mitjans d'abril, amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat i la mobilitat de les persones entre els dos eixos del municipi, que separa el riu Llobregat. Es tracta d'una infraestructura que salvarà una distància de 20 metres, amb un cost de 114.500 euros, dels quals un 92% han estat finançats per la Diputació de Barcelona i el Departament d'Agricultura de la Generalitat. Per altra banda, també s'ha volgut integrar totalment a l'entorn, ja que es troba davant de la muralla, que és un bé cultural d'interès nacional.
Arxivat a