El Berguedà es fa amb els dos podis masculins de la Trail i Ultratrail Catllaràs

El berguedà Ivan Camps queda tercer a la cursa de 55 quilòmetres i el poblatà Marc Pèrez puja fins al segon lloc a la de 27

Aida Morales
25 de juliol del 2015
Actualitzat a les 16:50h
Marc Pérez (esquerra), segon lloc al podi de la Trail Catllaràs
Marc Pérez (esquerra), segon lloc al podi de la Trail Catllaràs | Aida Morales

Marc Pérez (esquerra) segon al podi de la Trail Catllaràs Foto: Aida Morales


Els corredors del Berguedà jugaven a casa aquest dissabte a la Trail Catllaràs que s'ha disputat per tercera vegada a la Pobla de Lillet, i això s'ha notat. El coneixement del territori i la proximitat han estat alguns dels elements fonamentals, però l'afició ha estat la clau de l'èxit, segons han explicat a NacióBerguedà Ivan Camps, que ha quedat tercer a la Ultra, i Marc Pérez, que ha aconseguit una segona posició a la Trail.

En un entorn molt conegut, Pérez corria a casa més que mai. Fill de la Pobla de Lillet, l'any passat ja va quedar tercer a la cursa de 27 quilòmetres, i enguany només s'ha vist superat per Sergi Masip. Tal com ha explicat a aquest diari, al principi de la cursa s'ha notat en baix estat de forma, tot i que amb els quilòmetres ha anat guanyant confiança.

No obstant això, ha destacat, "l'afició ha estat el punt més fort" ja que, segons ha dit, ha arribat un moment en què les cames li "faltaven" i la gent, la família i els amics han estat l'element que l'ha animat a continuar. Pérez, que està realitzant un ascens molt considerable en el món de les curses de muntanya a Catalunya, es planteja aconseguir la primera posició l'any que ve. Mentrestant, però, vol continuar motivant els poblatans en aquest esport: "Moltes vegades, si no ho proves, no et pots imaginar que és un món ple d'emocions".

Sorpresa al podi

Una de les majors sorpreses que hi ha hagut a la Ultratrail de 55 quilòmetres ha estat el tercer lloc al podi del corredor berguedà Ivan Camps, dels Mountain Runners del Berguedà. Aquest ha quedat tercer per sota de David Coma i Toti Bes, superant el basc Dani Cazalla i el ripollès Marc Arós, que han abandonat.

Segons ha destacat Camps en declaracions a NacióBerguedà, durant la major part del trajecte veia "impossible" aconseguir o igualar el quart lloc que va aconseguir l'any passat. Tot i això, ha indicat, s'ha anat sentint còmode, ha anat recuperant posicions i, cap al final, s'ha trobat al capdavant de la cursa, perseguint alguns dels grans mites catalans.

"Hi ha hagut estones en què m'emocionava sol per dins", ha explicat, tot afirmant: "Només veure els pares, la família i els amics, penses en ells i això et dóna força i t'ajuda a seguir". De fet, les curses de muntanya al Berguedà estan molt arrelades, amb referents importants com Pau Bartoló i Núria Picas. En aquest punt, però, ha afirmat, allò més important és gaudir i acabar les curses.
 

David Coma arrasa a la Ultratrail Catllaràs però Toti Bes s'endú la MissionX3

 

Ivan Camps a la meta de la Ultratrail Catllaràs Foto: Aida Morales