David Coma arrasa a la Ultratrail Catllaràs però Toti Bes s'endú la MissionX3

La brasilera Fernanda Maciel es disputa el primer lloc amb Eli Gordón, després d'una cursa extrema pel nord del Berguedà

Aida Morales
25 de juliol del 2015
Actualitzat el 26 de juliol a les 18:24h
David Coma, líder de la Ultratrail Catllaràs
David Coma, líder de la Ultratrail Catllaràs | Aida Morales

David Coma a la meta de la Ultratrail Catllaràs Foto: Aida Morales


El corredor lleidetà resident a Girona, David Coma, s'ha endut una còmode primera posició a la Trail Catllaràs de 55 quilòmetres i més de 4.000 metres de desnivell que s'ha disputat aquest dissabte a la Pobla de Lillet, en el marc de la MissionX3. Coma ha arribat a la meta amb 6 hores, 33 minuts i 34 segons, a uns 12 minuts del segon classificat i un dels altres favorits, Toti Bes.

La prova, molt dura segons han destacat els participants, també ha finalitzat amb el berguedà Ivan Camps en la tercera posició, després que el basc Dani Cazalla i el ripollès Marc Arós abandonessin a mig camí. En dones, la brasilera Fernanda Maciel ha demostrat el bon estat de forma i ha arribat la primera amb 8 hores, 21 minuts i 51 segons. Una cursa, la seva, molt disputada amb Eli Gordón, que ha arribat a la meta uns 13 minuts després, seguida per Clàudia Roca.

 

El guanyador de la Ultratrail Catllaràs, David Coma Foto: Aida Morales

Segons ha explicat Coma a NacióBerguedà, ha estat una cursa molt especial, sobretot pel recorregut, el paisatge i el poble. "Això és una motivació extra", ha declarat, després que l'any passat, la primera vegada que hi va competir, quedés superat per Pau Bartoló. En aquesta edició, ha indicat, el "bon estat de forma" i l'experiència li han jugat a favor, i ha assegurat que repetirà de cara a l'any que ve, però que de moment es centra en la propera cursa del Montblanc.

La Trail Catllaràs és la tercera de les MissionX3, que s'han disputat a Ulldeter i Cap de Creus. En totes aquestes, el guanyador ha estat Toti Bes, que ha recollit el reconeixement a l'acte final.

Pel que fa a la cursa amb recorregut curt, de 27 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu, els guanyadors han estat Sergi Masip, Marc Pérez i Abdelkadous Mouj Nia; i en dones Adriana Grosu, Imma Boada i Laura Castillejos.

La Trail Catllaràs és una de les proves de mitja muntanya més ben valorades pels participants, enguany 1.100, a causa dels seus paisatges abruptes, traçats força desconeguts i recorreguts plens d'obstacles, boscos, pobles, rocs i refugis.
 

Consulta les classificacions

El Berguedà es fa amb dos podis masculins a la Trail i Ultratrail

 

Toti Bes, segon a la Ultratrail Catllaràs Foto: Aida Morales

 

Fernanda Maciel, la guanyadora de la Ultratrail Catllaràs Foto: Aida Morales

 

El podi de dones de la cursa curta de la Trail Catllaràs Foto: Aida Morales