El Parc Natural del Cadí-Moixeró genera 391 llocs de feina

Santi Vila aposta per crear més espais naturals a Catalunya

Redacció
24 de juliol del 2015
Actualitzat a les 18:14h
Presentació de l'informe sobre l'impacte social i econòmic dels espais naturals protegits de Catalunya
Presentació de l'informe sobre l'impacte social i econòmic dels espais naturals protegits de Catalunya | Territori i Sostenibilitat

Els espais naturals protegits a Catalunya generen, en conjunt, més de 5.100 llocs de feina, dels quals el Parc Natural del Cadí-Moixeró en té 391. Així s'ha anunciat aquest divendres en l'informe sobre l'Impacte econòmic i social dels espais naturals protegits de Catalunya, que duu a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat, la Fundació Bancària 'la Caixa' i l'Institut Cerdà. 

Segons han indicat, l'objectiu principal d'aquest estudi és posar en valor les conseqüències socials i econòmiques de l'aprofitament d'aquests espais que, anualment, generen 192 milions d'euros en forma de valor brut associat a l'activitat. Concretament, el sector serveis genera un 83% dels ingressos, la gestió dels propis espais un 9%, i les activitats agrícoles un 8%.

Per al conseller de Territori i Sostenibilitat, Sant Vila, però, també s'ha de tenir en compte el seu valor immaterial. Segons ha dit, "al món hi ha una nova espiritualitat", i molts ciutadans es volen "reconciliar amb la natura". Per això, ha assegurat, des del Departament s'està treballant per potenciar els parcs naturals existents, així com declara-ne de nous.