Tornen els càtars a Gósol amb artesania, espectacle i recreacions

El petit municipi s'ambienta aquest cap de setmana per recordar una època de màgia i refugis

Redacció
24 de juliol del 2015
Actualitzat a les 17:14h

Pujada al castell amb torxes

 

 
Gósol va ser, fa més de 700 anys, terra de càtars. Concretament, un dels punts on aquests es van amagar de l'Església catalòlica i per on, actualment, diverses rutes recorden el seu pas. Per això, i per tal de no oblidar la seva història, aquest cap de setmana s'han organitzat en aquest petit municipi tot un seguit d'activitats commemorant el seu retorn, en què s'ambientarà el poble i es recrearan aspectes de l'època medieval. 

Tant dissabte com diumenge, el centre de Gósol estarà ple de parades, tallers i mostres d'oficis. Una fira artesanal omplirà els carrers principals, i els més petits podran aprendre antigues tècniques de pintura, ceràmica i altres manualitats, alhora que practiquen el tir amb arc. A més, la màgia també hi tindrà un lloc fonamental, amb l'acompanyament durant tot el cap de setmana del Mag Javi Ferroz, i un campament medieval que ho ambientarà.

Un dels plats forts del cap de setmana serà la visita guiada al Castell de Gósol, que tindrà lloc al migdia, tot i que, a partir de les 21.00 hores de dissabte, es realitzarà la tradicional pujada. De nit, les torxes il·luminaran el camí, i a dalt del Castell es llegirà el pregó. 

Entreteniment i història, que anirà acompanyada, a més d'un col·loqui sobre història medieval i la Catapulta de Montegur a càrrec de Carles Gascón i Josep Montserrat durant dissabte a la tarda. De cara a diumenge a la mateixa hora, una passejada familiar comentada explicarà els orígens i la història del municipi, també marcat pel pas de Picasso durant uns mesos. 

Durant el cap de setmana, Gósol espera atreure una gran quantitat de turistes, la major part dels quals de Barcelona o l'àrea metropolitana.