L'Àmbit de Recerques del Berguedà, al Cens d'Entitats per la Llengua

El nombre d'associacions censades augmenta un 20% aquest 2015

Redacció
23 de juliol del 2015
Actualitzat a les 11:12h
L'Àmbit de Recerques del Berguedà s'ha incorporat aquest 2015 al Cens d'Entitats de Foment de la Llengua de la Generalitat de Catalunya. Ho ha informat el Departament de Cultura, juntament amb 33 entitats més, un fet que fa incrementar en un 20% el nombre d'associacions compromeses respecte del 2014. 

De fet, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presidit aquest dimecres la II Trobada d'entitats de foment de la llengua catalana, que reconeix la feina d'aquest teixit associatiu de Catalunya, que inclou entitats de la Franja d'Aragó, Andorra, Catalunya Nord, l'Alguer, les Illes Balears, el País Valencià i el Principat. 

Segons ha informat el Departament, el cens està format per 80 entitats de l'àmbit cultural; 29 de l'àmbit empresarial, laboral i professional; 9 de ciència i tecnologia; 21 de foment de la llengua; 15 d'integració social; 12 de joves i lleure, i 5 de formació. En total, es calculen uns 700.000 socis entre totes, un nombre que, segons la Generalitat, “mostra la força i vitalitat del teixit associatiu i el seu compromís amb el foment de la llengua catalana”.