Més de 1.100 corredors correran la Trail Catllaràs de la Pobla de Lillet

Toti Bes, David Coma i Fernanda Maciel, entre els favorits per liderar la cursa

Aida Morales
22 de juliol del 2015
Actualitzat a les 20:03h
Trail Catllaràs (edició 2014)
Trail Catllaràs (edició 2014) | Rastres Fotografia

La Trail Catllaràs torna a la Pobla de Lillet aquest dissabte amb més de 1.100 corredors. D'aquesta manera, la prova que es va estrenar el 2013 amb un gran èxit a la Serra del Catllaràs, es consolida a l'Alt Berguedà i tanca la segona edició de la MissionX3, després de les curses del Cap de Creus i Ulldeter. 

La prova d'enguany comptarà, com l'any passat, amb dos recorreguts; un de 55 quilòmetres i 4.000 metres de desnivell positiu, i un altre de 27 quilòmetres i 1.800 metres. En les dues, que començaran a les 6.00 i 8.00 del matí, respectivament, els corredors s'endinsaran en la muntanya més abrupte, descobrint traçats força desconeguts i amb paisatges de mitja muntanya plens d'obstacles, boscos, pobles, rocs i refugis, han explicat els organitzadors a NacióBerguedà

L'empresa organitzadora, Klassmark, destaca “l'alt valor i interès natural” de cadascuna de les tres missions, entre ls quals es troba la del Catllaràs, amb “paisatges excepcionals” i un pèl “desconeguts”. De fet, creuen que la Serra del Catllaràs és un paisatge totalment eclipsat pel Cadí-Moixeró, tot i que ple de “riquesa i llegat”. Entre aquest, volen posar en valor la gran quantitat de racons de natura extrema, que combinen entorn de bolets, fauna i història de mines i Gaudí. 

Una cursa, han destacat, que continua creixent, sumant 400 participants a l'edició anterior, però sempre posant al capdavant “la preservació del medi i el bon funcionament”. Per això, han explicat que també limiten el nombre de corredors, considerant els 1.100 participants una quantitat d'esportistes "sostenible i acceptable pel territori”.

A nivell esportiu, destaca Toti Bes, un dels grans favorits per liderar la ultra, que l'any passat va guanyar el berguedà Pau Bartoló. Per altra banda, el corredor ripollès Marc Arós, el gironí David Coma i el basc Dani Cazalla també competiran pels primers llocs. En dones, cal remarcar la presència de la brasilera Fernanda Maciel, que lluitarà pel primer lloc que l'any passat es va endur la berguedana Núria Picas, que enguany no competirà.