Joan Roma a la CUP: «El butlletí Informem és del PSC des de 1979»

L'alcalde de Borredà assegura que "no hi ha res controvertit" i insta la Candidatura d'Unitat Popular a realitzar la seva pròpia revista

Aida Morales
30 de juliol del 2015
Actualitzat el 03 d'agost a les 18:09h

L'alcalde de Borredà, Joan Roma, ha volgut treure importància a les crítiques que Treballem Junts per Borredà-Poble Actiu (CUP) ha fet, durant les darreres setmanes, a l'equip de govern sobre la conversió del butlletí municipal en butlletí del Partit dels Socialistes de Catalunya. Segons ha explicat a NacióBerguedà, el butlletí Informem va ser creat per ell mateix el 1979 i, a excepció dels últims quatre anys, sempre ha estat una revista orgànica del partit: "El butlletí és del PSC des de 1979".

No obstant això, ha remarcat, abans de les eleccions municipals del 24 de maig ja va manifestar la voluntat que aquesta revista, que havia passat a ser municipal, tornés a ser orgànica “per diferenciar clarament què és una cosa i una altra”, ja que el redactor d'aquesta revista trimestral continuava essent el mateix alcalde, i no s'havia aconseguit la implicació de l'anterior oposició. 

Per tant, ha assegurat, no es tracta de cap “maniobra” del PSC per evitar que la CUP tingui veu a la revista, sinó que el mateix Partit dels Socialistes ha decidit tornar a tenir el que, històricament, era el seu butlletí. En aquest sentit, ha instat a Treballem Junts per Borredà a realitzar-ne un de propi, "com porta fent el PSC des de fa més de 25 anys". 

D'una revista de partit, a una revista municipal 

La decisió que Informem passés de ser una revista de partit a una revista municipal va tenir lloc el 2011, quan es va decidir des de l'Ajuntament de Borredà, intentar tirar endavant una publicació de difusió de tot el que es feia al poble, ha remarcat. En aquest cas, ha continuat, “tothom hi va estar d'acord”. 

Per facilitar les coses, es va acordar aprofitar l'estructura del butlletí històric del PSC que, no obstant, no va canviar de nom. Per a Roma, aquest va ser un dels principals errors que es van cometre, ja que si en comptes de dir-se Informem, s'hagués dit, per exemple, Informació, ha indicat, “no hi hauria polèmica”. “En aquell moment es va decidir deixar-ho com estava, i absolutament ningú, cap grup de l'Ajuntament, ho va qüestionar”, ha declarat. 

L'alcalde també ha volgut deixar clar que, durant els darrers quatre anys, el butlletí va ser pagat pel consistori, però que, anteriorment i a partir d'ara, tornarà a còrrer a càrrec del PSC. 

Major “llibertat” de publicació 

La raó principal de voler recuperar la revista del PSC, ha especificat Roma, és la “llibertat” d'opinió política i a l'hora d'escriure. Segons ell, “és millor que cada grup tingui el seu propi òrgan d'informació” per evitar contradiccions en un mateix espai i perquè, d'altra banda, les proporcionalitats en una revista municipal no estan prou regulades. 

Per això, l'alcalde ha descartat la possibilitat de tornar a tirar endavant una nova revista municipal,  ja que seria un “òrgan controvertit”, i insta a que cada partit realitzi la seva pròpia publicació.