La Pobla de Lillet duplicarà la població per la Trail Catllaràs

Tots els allotjaments del municipi pengen el cartell de complet | Diversos corredors i famílies han de dormir als pobles del voltant

Redacció
24 de juliol del 2015
Actualitzat a la 13:01h
Vista del barri de les Coromines des de l'altra cantó del Llobregat
Vista del barri de les Coromines des de l'altra cantó del Llobregat | JM Morales

La Pobla de Lillet fa setmanes que ja té tots els establiments turístics plens. Des de principis d'any, els més de 1.000 corredors inscrits al Trail Catllaràs han anant ocupant totes les places d'hostals, hotels i cases rurals del municipi fins que, tots els establiments d'aquestes característiques, han hagut de penjar el cartell de complet. A més, i segons ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde de la Pobla, Vicenç Linares, també s'ha habilitat una zona d'acampada al camp de futbol i una altra per a caravanes. 

I és que, enguany, encara es preveu més gent que en l'edició anterior. Segons han indicat, la previsió és d'uns 1.100 corredors que, per altra banda, vindran acompanyats pels membres del seu equip, amics i famílies. Davant d'aquesta situació, la població de la Pobla es duplicarà durant tot el dissabte, amb possibilitats que, fins i tot, arribi a triplicar-se. 

"Això és bo pel municipi", ha declarat Linares, tot afirmant que, de retruc, també se n'han beneficiat altres pobles com Guardiola de Berguedà, Bagà o Castellar de n'Hug, ja que han tingut l'opció d'acollir corredors i acompanyants en els seus establiments hotelers. En aquest sentit, ha destacat que s'ha de "valorar" una activitat com aquesta. 

El batlle també ha anunciat la preparació d'una una gran zona d'aparcament al costat de la gasolinera, amb el centre logístic i de massatges desplaçat fins al pavelló, i dutxes al poliesportiu. A nivell turístic, ha remarcat, l'Ajuntament de la Pobla i el de Castellar de n'Hug han posat a disposició una sèrie de paquets on hi ha inclòs el Carrilet del Ciment, els Jardins Artigas i el Museu del Ciment, entre d'altres. A més, Linares també ha desatacat activitat paral·leles com, per exemple, una cursa infantil divendres al vespre, o un petit concert de rock a la plaça del Fort.